2014-es évünk a horgaszversenyonline.hu -n

Ez a cikkem a 2014-es horgászataim második feléről számolna be egy-egy szebb fogásomról. Azért fontos megemlítenem, hogy csak a második felétől, mert ekkoriban kezdtem el horgászgatni úgy, hogy azt egy kis versenyszellemmel is összekötöttem. Még 2013 decemberében alakult ki az oldalunk kapcsolata a www.horgaszversenyonline.hu alkotójával, Kovács Róberttel. Egy olyan horgászportált alkotott – hozzá teszem fantasztikus ötlettel – melyen a horgász maga dönti el, hogy éppen melyik vízen szeretne horgászni. Ami kötött az csak időpont, és a halfaj.

Az oldalt Róbert nagyon jól megálmodta, és virtuális kódokkal meghatározva létre is jött egy online horgászverseny weblap. Mindenkinek egyenlő esélyt adva, olyan versenyeket próbált kiírni, melyekben szinte minden halfajra lehetőség adódódott „vadászni”. Így a békés és ragadozó hal szerelmeseinek is adódott bőven lehetőség az éven, hogy bizonyítson, kinek is lesz nagyobb a kedvence. Itt nem a hal súlyára ment a küzdelem, hisz azt nagyon nehezen, vagy egyáltalán el sem lehetett volna bírálni, gondok lettek volna a kíméletes mérlegeléssel. Egyetlen egy ellenőrizhető mód maradt csak, amely versenykörülmények között is megállja a helyét, mégpedig a hal hossza. A hal hosszát mm pontosan kellett meghatározni, a hal orrától a farok tőig. Ezek persze, és a fényképek felbontásának és feltöltésének módjáról pontos és szigorú szabályzat található a weblapon. A versenykiírások között találhatunk ingyenes és fizetős versenyeket is.

Én valamikor az év közepétől kezdtem el nevezni a versenyekre, pontosabban a csapat nevezett be, azaz a csapatunk nevével regisztráltunk. Minden hal, amelyet megfogtam, közös érdem volt, hisz a pontyok számára mindig csapattársammal készítettük el a friss bojli golyókat. Ha éppen erre nem volt idő, akkor pedig a President Carp Baits nagyon jól elkészített bojli golyóit használtam. Kicsit hátrányba kerültem ezzel egy-két regisztrált versenyzőhöz képest, mert a rablóhalas versenyeken semmi esélyét nem láttam, hogy nyerhetek, így ezekre nem is nagyon neveztem. Hisz egy 10 körüli harcsa vagy tok a hosszát tekintve lényegesen megverte hasonló súlycsoportba lévő békés társait. De épp ezért volt ez szép, hisz az összesített táblázat így folyamatosan változott. Sosem lehetett tudni ki előz meg kit.

Azért azt ebben az évben megfigyeltem, hogy ha éppen rossz idő kerekedett a verseny kiírt időpontjára, az sok horgászt eltántorított arra a napra szenvedélyétől. Volt, hogy ennek köszönhettem, hogy éppen nem csúsztam le a tabbelán, vagy éppen feljebb tudtam kerülni. Még más otthon ült az eső miatt, én rendíthetetlenül kerestem a pontyokat, és sok esetben be tudtam húzni egész magas pontszámokat.

Mivel itt a környéken nem igazán lelhető fel azok a vizek, ahol igazán kapitális példányokat tudna zsákmányolni az ember, így olyan tavakat keresgéltem, ahol tudtam, hogy nagyobbak is vannak a vízben. A fogott és versenybe feltöltött halaim főleg a Debreceni Kócos horgásztavon, A Balmazújvárosi kemencés bojlis tavon, a Pródi bojlis nagytavon, és ritkán a Nyíregyházi Bujtosi tavon akadtak horogra, és látogattak meg egy fotó erejéig.

Nézzük melyek is voltak ezek a halak, amelyekkel a tabellán folyamatosan gyarapítottam a pontszámaimat.

Ezek voltak azok a halacskák, melyekkel végül az összesített horgaszversenyonline tabellán a harmadik helyet tudtam elfoglalni. Összesen 120 pontot sikerült gyűjtenem, az utolsó versenyen előztem meg Sebi77 sporttársat, és így kalibráltam magam a harmadik helyre. Az első helyezett 183 még a második helyezett 146 pontot gyűjtött össze.

Így vihettem el a jól megérdemelt harmadik helyezettnek járó serleget. A serleg mellett persze a folyamatos fizetős versenyekkel jó pár ezer forintot sikerült gyűjtenem vásárlási utalvány formájában, valamint a 2015 –ös évre is írattam fel kreditet, hogy jövőre már csak a nevezés gombra kelljen rányomnom, és ne kelljen még a nevezési díjjal babrálni.

hoonline

Mindent összefoglalva csak magamat tudom ismételni, miszerint fantasztikus ötletnek tartom a horgaszversenyonline-t és Róbert gondolatainak megvalósítását. Itt szeretnék gratulálni az első és második helyezettnek is, de azt azért hozzá teszem, hogy jövőre többet kell, hogy nyújtsanak, ha hasonló eredményt akarnak elérni J. Neked Róbert pedig sok sikert a versenyszervezéssel a 2015-ös évre. Remélem még izgalmasabb lesz a weblapotok és a kiírt versenyek. Mindenkit arra buzdítok, hogy regisztráljon és nevezzen!!!

horgaszverseny online

ABF Team

A hozzászólások le vannak tiltva.