Bogrács helyett a tóba dobta a gigapontyot…

Az országos szintű, pontosabban megnevezve a Heti téma 2012.szeptember 20 -ai kiadásában jelent meg a következő cikk. Példa értékű lehet az e fajta viselkedés, melyet a Domi-no Fishing Team tanúsított a 16,5 kg-os ponty megfogása után.

Kifogta, meggyógyította, majd visszaengedte azt a 16,5 kilogrammos pontyot két horgász, melyet a múlt héten fogtak ki a Búzásvölgyi-tóból. Oláh Imre és Antovszki László évek óta együtt hódolnak szenvedélyüknek. Már sok szép sikert elkönyvelhettek közösen, de a mostani különösen emlékezetes marad számukra.

– Éjjel 10 órakor akadt horogra a tükörponty. Körülbelül 20 percig fárasztottuk, mielőtt sikerült a partra emelni – mesélte lapunknak Oláh Imre, és hozzátette: az állat nagy valószínűséggel azóta is él, mint hal a vízben, ugyanis ők megkegyelmeztek neki.

– Ez a hal a pontyok között már igen nagynak számít. Testének nagy részét a zsír, a szálkák és a belsőségek teszik ki, a húsa alig néhány kg lehet. A gyakorlott horgászok már tudják, hogy ez a halfaj 4-5 kilóig rendelkezik valódi fogyasztási értékkel. Ez nem is probléma, hiszen mi, sporthorgászok az élményért, nem pedig a halászlé kedvéért megyünk ki a vízre – magyarázta Imre.

– Miután a pontyot kiemeltük, kivettük a szájából a horgot, majd készítettünk róla magunkkal néhány fotót. A szokásoknak megfelelően átvizsgáltuk a testét, és kezeltük sebeit. Az iszap gyakran kidörzsöli a halak testét, de egy speciális szer segítségével a horzsolások könnyen orvosolhatók.

ujsagcikk

domi-no

http://domi-no.gportal.hu/


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>