Kajánsziki víztározó

Székhely: Hajdúböszörmény külterületkajansziki

Üzemeltető: Bocskai Sporthorgász Egyesület

Kapcsolat: Manajlovics Ferenc tógazda

Telefon: (30) 554-1084

E-mail:bocskai.h.e@gmail.com

Víz típusa: víztározó

Terület(ha): 18

Átlagmélység: 0.9-1.5m

Fenékviszonyok: változó

Szabályok:OMSZ

Megközelíthetőség:

A víztározó Hajdúböszörmény külterületén található. Hajdúböszörménytől a 35-ös számú főúton érhető el. A főútról még a Keleti főcsatorna előtt 150-200 méterre kell lekanyarodni jobbra. Ez a zúzottkővel szórt földút vezet be a keleti töltésén át a tó halőrházáig.

Horgászat:

Horgászni napkeltétől-napnyugtáig lehet illetve éjszaka is  /péntek-szombat/ lásd 24 órás napijegy. Ezen kívül lehet bojlis napijegy váltani . Napijegyet helyben lehet kapni, vagy Hajdúböszörményben a Hajdúdorogi úti horgászboltban.

Napijegy árak:

•Tagdíjak:
– felnőtt tagdíj 10000ft.
– ifi tagdíj 5000ft.
– gyermek tagdíj 0 ft.
– 70 év feletti tagdíj 10000ft.
– tagfenntartási díj 5000ft.
– Új tag halasítási hozzájárulása  20 000ft
.
• Területi engedély:
– felnőtt éves tóengedély 20000ft.
– ifi éves tóengedély 10000ft.
– gyermek éves tóengedély 3000ft.
– nem egyesületi tag éves tóengedély 50000ft.
– felnőtt éves K-IV engedély 5000ft.
– ifi éves K-IV engedély 2500ft.
– gyermek éves K-IV engedély 1500ft.
– nem egyesületi tag éves K-IV engedély 12000ft.
– nem egyesületi tag féléves K-IV engedély 6000ft.
– bojlis éves tóengedély 36000ft.
.
• Napijegyek:
– felnőtt napijegy horgásztóra 2500ft.
– ifi napijegy horgásztóra 1200ft.
– gyermek napijegy horgásztóra 800ft.
– felnőtt napijegy K-IV 1200ft.
– ifi napijegy K-IV 600ft.
– gyermek napijegy K-IV 600ft.
– 24 órás napijegy 4000ft.
– bojlis napijegy 3500ft.
– sportjegy 1500ft.
.
• Egyéb díjak:
– társadalmi munka megváltása felnőtt 3000ft.
– társadalmi munka megváltása ifi, nyugdíjas 1500ft.
– új foglalthely megváltás kis- és nagynyúlgát /5 év/ 82000ft.
– új foglalthely megváltás lapospart /5 év/ 60000ft.
– mederbérleti díj lapospart – zárt 18000 ft.
– nyitott 10000 ft.
– mederbérleti díj kis- és nagynyúlgát – zárt 22000 ft.
– nyitott 12000 ft.
.
Egyesületi horgászrend (Tóhasználati szabályzat):
.
Az egyesületünk használatában lévő Kajánsziki horgásztavon csak érvényes engedéllyel szabad horgászni. A horgászó tagoknak a tavon horgászó nem egyesületi tagoknak kötelessége az egyesületi horgászrendben foglaltakat megismerni és betartani. Az egyesületi horgászrendben nem szabályozottakra a Halászatról és Horgászatról szóló 1997. évi XLI. törvény. előírásai az irányadók. A horgászrend megszegése az engedély bevonását, szabálysértési és fegyelmi eljárást von maga után.
.
1. Horgásztóra engedéllyel rendelkezők számára lehetőség van az engedélyében meghatározott számú készséggel horgászni, azonban a horgászhelyen készenlétben más felszerelt bot nem tartható! Ha a horgászat során a megtartani kívánt, és így szákba került halak száma elérte az adott kategóriára engedélyezett napi maximumot, ami felnőtteknél 2 darab, ifi-és gyermekhorgászoknál 1 darab méretkorlátozás alá eső hal, akkor a horgászatot haladéktalanul be kell szüntetni.
.
2. A felnőtt éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 30 db. maximum 75kg. Az éves mennyiségbe nem számít bele a harcsa. Ha a horgászatok során az elvitt nemes halak száma vagy súlya már elérte az engedélyezett évi mennyiséget, akkor a horgásznak új területi engedélyt kell váltania.
.
3. A tavon kifogható hal mérete a fogási naplóban feltüntetett méretkorlátozású lehet. Ez alól kivételt képeznek az 5kg-os, vagy annál nagyobb pontyok, melyek elvitele TILOS!
.
4. Csónakázni, csónakból horgászni, a tóba bejárni Tilos! A horgásztó területén az etetőhajó használata engedélyezett. A szerelék bevontatása TILOS! A horgászati (etetési)hely jelző(marker)úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy jelzőúszó használható!
.
5. Horgászni napkeltétől napnyugtáig szabad. Május 1-től – október 30-ig az egyesület tagjainak engedélyezett az éjszakai horgászat, pénteki illetve szombati napokon. Ez alól kivételt képezhetnek az ünnepnapok és az így kialakult hosszú hétvégék.
.
6. A horgászhelyet megközelíteni a horgászoknak gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és 2000 kg-ot meg nem haladó személygépkocsival maximum 10km/h sebességgel szabad úgy, hogy horgásztársukat nem zavarják, a közlekedést ne akadályozzák, a töltést ne károsítják. Felázott töltésen gépjárművel közlekedni TILOS!
.
7. A tó körül tüzet gyújtani, kutyát és egyéb haszonállatot tartani, sétáltatni, füröszteni, azzal ott tartózkodni, a tóban fürdetni tilos. Horgászat alkalmával az ideiglenes sátorverés illetve lakókocsi kihelyezés a horgászállás közelében engedélyezett, de a horgászat befejezése után a sátor lebontása és a lakókocsi kivontatása kötelező! Az éjszakai horgászat idején a tűzgyújtás a táblával jelölt helyeken engedélyezett.
.
8. A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán hagyni.
.
9. Egész évben tilos kifogni a természetvédelem alá tartózó halfajokat (az állami horgászjegyen feltüntetve). A horgásztó nagy nyúlgát és Keleti főcsatorna közötti szakaszán a ponty tilalmi ideje alatt horgászni tilos! Tilos s tavon horgászni, valamint ingatlanrészein tartózkodni a haltelepítést követő tilalmi csend ideje alatt.
.
10. A járművel behajtók kötelesek felszólítás nélkül érkezéskor és távozáskor a halőrnél bejelentkezni, járművüket az ellenőröknek (halőrök, vezetőségi tagok, rendőrség stb.) ellenőrzés céljából bemutatni.
.
11. Éjszakai horgászat alkalmával, sötétedés után a horgászhelyét köteles folyamatosan kivilágítani. Éjszakai horgászaton gyermekkorúak nem vehetnek részt, ifi horgászok csak bejelentett felnőtt felügyelettel horgászhatnak.
.
12. A bevetett készséget a horgásznak elhagyni csak annyira lehet, hogy kapás esetén azonnal bevághasson. A tavon telepített horgászkészséggel egy időben más horgászvizeken készséget elhelyezni Tilos! A más horgászvízen történő horgászat ideje alatt az Egyesületi területen semmilyen tevékenység nem végezhető. Aki horgászhelyét elhagyja, készségét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.
.
13. A tavon házi horgászverseny, előre jelzett pénzdíjas verseny idején a résztvevőkön kívül a verseny ideje alatt senki nem horgászhat.
.
14. A befagyott tó jegén horgászni nem szabad. A tó jegének lékelését szervezett formában, megállapodás szerint végezhetik.
.
15. A horgásztavon a horgászrend betartását főállású és igazolvánnyal ellátott társadalmi halőrök végzik, akiknek minden horgászó köteles okmányait átadni, intézkedéseinek eleget tenni, a kifogott halakat kérésükre bemutatni. Ellenőrzést igazolvánnyal rendelkező vezetőségi és felügyelőbizottsági tagok is végeznek.
.
16. Mivel a tagokat egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelezettségek terhelik, így az egyesület által fenntartott horgásztanyán és ingatlan részén semmilyen formában nem létesíthetők és nem tartható fenn egyéni tároló hely, valamint nem tárolható etetőanyag, horgászfelszerelés, segédeszköz, ill. személyes tulajdonú holmi, felszerelés. A jogi egyenlőség alapján ezen létesítmények használata és igénybevétele hivatalos horgászati időn kívül felhatalmazás hiányában tilos. Minden horgász tekintse kötelességének a horgászrend betartását, a környezetvédelmi és halőrzési munkában való részvételt.
.
17. A tavon foglalt és jelölt horgászhelyek, a kijelölt stéghelyek és a megépített stégek kivételével nincsenek. A jelölt és megépített horgászhely csak elsőbbséget biztosít létesítőjének illetve bérlőjének, távollétében azt bárki használhatja, amennyiben nincs lezárva.
Képek a tóról

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>