Kócos horgásztó

Székhely: Debrecenben (régi Béke Tsz területe)kocos 1

Kapcsolat: Nyeste András tógazda

Telefon: (20) 573-1999 és (30) 476-9355

Email: kocoshorgaszto@upcmail.hu 

Víz típusa: mesterséges tó

Terület(ha): 2,5

Átlagmélység: 1,5-4 méter között változik

Fenékviszonyok: Lépcsős tagoltságú, körben halárokkal szegélyezett

Szabályok: Belső szabályok

 

Megközelíthetőség: A kócos horgásztó, Debrecenben a Diószegi út mellett a régi Béke Tsz területén található. Megközelíthető a 30 és 30I-s busszal, leszállni a  szüret utca után a HORGÁSZTAVAK megállóban kell, a megállótól 50 méterre található a horgásztó bejárata.

Bemutatkozás:  A terület anno egy mocsaras-sásos mély fekvésü terület volt, melyre az akkori tulajdonos 1999-ben egy horgásztavat terveztetett meg.

A földmunkálatok nehezen haladtak 2001-ig csupán 2500 m2 vízfelület készült el, ezt hívjuk „ősmedernek”. Az ősmeder haszna annyiban volt, hogy betelepítésre kerültek anyapontyok, csukák, keszegek, kárászok, valamint a compó. Az ősmeder sekély részeiben minden évben leívtak a pontyok és az egyéb halak, mai napig foghatóak a szaporulatból tő és nyurga pontyok, csukából 3-4 kilós példányok.

2003 végén került a terület a jelenlegi tulajdonoshoz, és a földmunkálatok szinte azonnal folytatódtak, a 2003-2004-2005-ös években annyi csapadék esett, hogy a tó csak nagy nehézségek árán dömperek és lánctalpasok segítségével tudott elkészülni. A mûszaki átadás 2006 májusában volt, a tó megnyitására 2006 júliusában került sor.

Halállomány: A horgásztóba folyamatosan minden évben érkeznek a szebbnél szebb, nagyobbnál nagyobb halak.
2005-ben került lehalászásra a vekeri tó, melyből megvásárlásra került az összes ponty, az összes amúr, és az összes kárász. Pontyok 8 kg-ig, amúrok 10 kg-ig kerültek betelepítésre.
2006-tól minden évben vásárolunk 15-20 db 8 kg feletti halat, a jelenlegi állomány kb 100 db 8-10 kg-os Pontyból áll. Lénai tok 40 db, melyek 5-6 kg-ak.

Jelenleg a legnagyobb halak pontyból 15 kg-ak, amúrból 17 kg-ak.

Horgászat és jegy árak:

1 Horgászjeggyel 1 beálló foglalható el !

– Gyermek sporthorgászjegy 1 botra     1000 Ft     Halat nem tartalmaz

– Gyermek halas jegy 1 botra               1500 Ft       2 kg apró halat tartalmaz

– Sporthorgászjegy 1 botra                   1500 Ft            Halat nem tartalmaz

– Sporthorgászjegy 2 botra                   2000 Ft            Halat nem tartalmaz

– Délutánonként 13 órától a sporthorgászjegy  2 botra 1500 Ft   Halat nem tartalmaz

–  Kishalas Horgászjegy 2 botra    3000 Ft     1 db nemes hal 2 kg összsúlyban + 1 kg apró hal, vagy 1,5 kg Afrikai harcsa, vagy 1 kg ragadozó hal

–  Nagyhalas Horgászjegy 2 botra    3500 Ft   2 db nemes hal  3 kg összsúlyban+1 kg apró hal, vagy 2,5 kg Afrikai harcsa, vagy 1,5 kg ragadozó hal

– Nagyhal+apró halas jegy 2 botra   4000 Ft    2 db nemes hal 4 kg összsúlyban+2 kg apró hal, vagy 3 kg Afrikai harcsa vagy 2 kg ragadozó hal

Halat korlátlan mennyiségben megvásárolni csak gyermek 1000 Ft-os és Felnőtt 2000 Ft-os sporthorgász jeggyel lehetséges.

Halas jeggyel csak a feltüntetett 1 vagy 2 db nemes halat lehet elvinni, amennyiben ettől több darabot kívánnak elvinni, úgy új  halas jegyet kell váltani !

Éjszakai jegyekre:  + 500 Ft felárat számolunk fel, 1 jeggyel 2 fő horgászhat, a 2 fő feletti kísérőknek +300 Ft /fő, kísérő jegyet kell váltani  !

A Lénai  Tokot, Koi Pontyot és a 3 kg feletti PONTYOKAT, Nyurga Pontyot elvinni  nem lehet  !

( A házirendben olvashatsz bővebben a napijegyekről)

A tónál lehetőség van céges rendezvények megtartására, bográcsozásra, horgászversenyek lebonyolítására, valamint a halőr házban kaphatóak üdítők, kávé, etetőanyagok, csalik, és alapvető horgászcikkek.

Mit kap ön a pénzéért ?

A jegy ára magában foglalja a következőket:

– Ingyenes belépés mindenki számára, nincs vendégjegy külön pénzért

– Ingyenes játszótér használat a gyerekek részére

– Ingyenes sátorozási lehetőség

– Ingyenes bográcsozási lehetőség

– Ingyenes kis kocsi használat a bepakoláshoz

– Ingyenes esőbeálló, pad, és asztal használat

– Ingyenes illemhely használat

– Ingyenes haltisztító hely használat

– Ingyenes ivóvíz használat

Mitől vagyunk rugalmasak, mint a gumi ?

– Attól, hogy a halas jeggyel horgászók ténylegesen is elvihetik a 4 kg halat, ha a 2 db megfogott nemes hal 3,6 kg, akkor még el lehet vinni 40 deka kárászt is a jeggyel

– Attól, hogy a barátokkal érkezők több jegy vásárlása esetén összevontan foghatnak halat, tehát 3 jeggyel 12 kg-ot, és nem számít, hogy ki fogta a halakat, lehet, hogy csak egyiköjük fogja meg az összes 12 kg-ot !!

– Attól, hogy bármi megbeszélhető velünk, 1 bot, 3 bot, délutáni kedvezményes, esti sport, zárás utáni 1-2 óra, gyerek jegy és a többi…

Céges rendezvények: Lehetőség van arra, hogy a horgásztónál ön, mint cégvezető céges rendezvényt szervezzen, akár úgy mint kötetlen horgászat egy kis főzéssel, iszogatással, szórakozással, vagy akár úgy, hogy egy komolyabb horgászversenyt szervezzen.

Amiben tudunk segíteni :
– Horgászverseny esetében garantált haltelepítés a verseny előtt két nappal
– Főzőhely, étkezőhely biztosítása
– Külön kérésre akár főzünk önöknek reggelit, ebédet vagy estebédet
Rendezési feltételek :
– Horgásztó lefoglalása a rendezvény időpontja előtt legalább 2 héttel
– Előleg befizetése

Képek a tóról

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>