Ohati III-as tó

ohat

Felelős vezető: Varga Tamás

Beosztás: Tógazda és turizmusvezető

Telefon: (52) 369-110

Mobil: (30) 513-1469

Fax: (52) 369-134

E-mail: turizm.vez@hhgzrt.hu

web: www.hhgzrt.hu

Postacím: Hortobágyi Halgazdaság Zrt. 4071 Hortobágy, Czinege J. u. 1.

Az Ohati – Horgász és Bemutató Központ elhelyezkedése, megközelítése

Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ a Hortobágy középső részén, a 33. számú főúttól északra, a Nyugati-főcsatorna mentén terül el. Gépjárművel megközelíthető a 33. számú főútról Tiszacsege irányába fordulva, a Telekházi úton a kereszteződéstől mintegy két kilométerre. Észak felől a tavak Tiszacsegén át Egyek-Telekházán keresztül érhetők el. A Központ vonattal a Debrecen-Füzesabony vonalon Gyökérkút megállóhelynél leszállva is könnyen elérhető.
Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ EOV koordinátája: Y: 796527 X: 252840 
.

Nyitva tartás:

Nyitva tartás 2013-ban

A tavak hétfő és szerda között egész évben zárva tartanak halkíméleti okok miatt.

Nappali nyitva tartási idő:

2013. március 07. – április 21. 0700 – 1930  között
2013. április 25. – augusztus 25. 0600 – 2030  között
2013. augusztus 29. – október 27. 0700 – 1730  között
2013. október 31. – november 10. 0730 – 1530  között

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a nyitvatartási idő módosításának, valamint a horgásztó átmeneti bezárásának jogát fenntartja.

Horgászjegy- és halárak:

Jegyárak:

Jegy típusa Jegyár (Ft/db)
Nappali napijegy 3.200
Éjszakai pótjegy 1.600
Családi napijegy (4 horgászbotra) 4.800
Családi napijegy 24 órára (4 horgászbotra) 7.200
Bojlis (dupla) napijegy 4.500
Családi bojlis (dupla) napijegy 6.300
Kiegészítő jegy (+1 horgászbot) 1.500
Gépkocsibehajtási jegy (maximum 30 percre) 1.300
Pontymatrac bérlés 600
Látogatói jegy (maximum 2 órára) 600

Halárak

Halfaj Ár (Ft/ kg)

Ponty

800 Ft

Amur

700 Ft

Keszeg

400 Ft

Harcsa

1900 Ft

Süllő

1900 Ft

Csuka

1800 Ft

Fogás után megvásárolható halfajok és azok tömegkorlátozásai

Halfaj Tömeghatárok (g)
Ponty 3 990 g alatt
Csuka 1 500 g fölött és 2 990 g alatt
Harcsa 4 990 g fölött
Keszeg Nincs méretkorlátozás.
Kárász Nincs méretkorlátozás.

A fenti táblázatban nem szereplő halfajok nem vásárolhatók meg. Ezenkívül nem vásárolható meg

Ponty 3.990 gramm egyedi tömeg fölött
Csuka 1.500 gramm egyedi tömeg alatt és 2.990 gramm egyedi tömeg fölött
Harcsa2.990 gramm egyedi tömeg alatt

Helyfoglalás:

Az Ohati Horgász és Bemutató Központ horgásztavaira előzetese helyfoglalás lehetséges. A horgászhelyeket a foglalás sorrendjében tudjuk biztosítani.

Külföldi vendégeink részére a helyfoglalás előzetes telefonos egyeztetés után lehetséges és a horgászat tervezett időpontját minimum egy héttel előre jelezni kell.

Helyfoglalás:

2013. január 15-től

( 9:00 – 17:00 óra között )

Varga Tamás, tógazda

+36 30/513 1469

Kérjük Vendégeinket a nyitvatartási idő illetve a különböző jegyekhez tartozó meghatározott horgász idő szigorú betartására!

Amennyiben a foglalás kezdeti időpontjától számított két órán belül nem érkezik meg horgásztavunkra, úgy a foglalását töröljük.

Horgászrend:

 1. A horgászjegy telefonos, vagy internetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés útján rendelhető. Napijegy bejelentkezés nélkül a helyszínen is váltható, de ekkor nem biztosított aznapra a horgászat. Napijegyet csak érvényes állami horgászjeggyel rendelkező horgászok válthatnak. A helyszínen a horgászjegyek kiadása a telekházi úttól délre eső fehér szivattyúház mellett található halőrházban történik. Kérjük, hogy vendégeink a jegy- és információszerzés céljából fáradjanak az őrházhoz.
 2. Jegytípusok:
  1. Nappali napijegy: A jegy egy fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali nyitvatartási időben. A jeggyel autós behajtás be és kipakolásnál csak külön belépő váltásával lehetséges (max. 30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 2 darab horgászbot, (melynek dobósúlya botonként nem haladhatja meg a 3.5lb vagy 150g-ot) 1 darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló. A botokra meghatározott dobósúly határ minden horgászjegy kiváltójára vonatkozik. A napijegy a tó keleti, déli és nyugati gátján jogosít horgászatra.
  2. Éjszakai pótjegy: A jegy nappali napijeggyel már rendelkező fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett éjszakai nyitvatartási időben. Az alkalmazható horgászfelszerelések: 2 darab horgászbot, botonként 1darab horoggal. Az éjszakai napijegy a nappali napijegyre vonatkozó gátakon jogosít horgászatra.
  3. Családi napijegy: A jegy a családok részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali nyitvatartási időben. A jeggyel autós behajtás be és kipakolásnál csak külön belépő váltásával lehetséges (max. 30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 4 darab horgászbot, botonként 1darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló. Családnak számít egy felnőtt férfi, egy felnőtt hölgy és maximum négy (16 év alatti) gyermek.
  4. Családi 24 órás napijegy: A jegy a családok részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon, az alábbiakban ismertetett nappali, továbbá az éjszakai nyitvatartási időben. A jeggyel autós behajtás be és kipakolásnál csak külön belépő váltásával lehetséges (max. 30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 4 darab horgászbot, botonként 1darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló. Családnak számít egy felnőtt férfi, egy felnőtt hölgy és a családhoz tartozó (16 év alatti) gyermekek.
  5. Bojlis dupla napijegy: A jegy egy fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali, továbbá az éjszakai nyitvatartási időben. A jegy a felhasználóját autós behajtásra feljogosítja be és kipakolásnál (max.30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 2 darab horgászbot, botonként 1 darab horoggal. A bojlis dupla napijegy minimum két napra igényelhető.
  6. Kiegészítő jegy: A kiegészítőjegy a napijeggyel rendelkező személy részére biztosít kiegészítő horgászati lehetőséget. Az alkalmazható horgászfelszerelés: egy darab horgászbot, 1 darab horoggal, valamint 1 darab 1 m2-es emelőháló.
  7. Családi bojlis dupla napijegy: A jegy a családok részére biztosít horgászhelyet az Ohati III. horgásztavon az alábbiakban ismertetett nappali, továbbá az éjszakai nyitvatartási időben. A jegy a felhasználóját autós behajtásra feljogosítja be és kipakolásnál (max.30perc). Az alkalmazható horgászfelszerelések: 4 darab horgászbot, botonként 1 darab horoggal. A családi bojlis dupla napijegy minimum két napra igényelhető.
  8. Gépkocsi behajtási engedély: A jegy csak érvényes horgász jeggyel váltható. A gépkocsi behajtási jegy egyszeri felhasználásra jogosít a horgászfelszerelés be és kipakolására, ennek időtartama nem haladhatja meg a 30 percet. A gépkocsi behajtásnál minden alkalommal előzetesen értesíteni kell az ügyeletes tó őrt, e nélkül nem lehet behajtani.
  9. Látogatói Jegy: A látogatói jegy maximum 2 órára váltható a horgásztavak területére. Horgász tavak területén érvényes jegy nélkül tartózkodni tilos.Az Ohati III. horgásztó határai: északról és nyugatról a tápcsatorna, keletről a gáttal párhuzamos szivárgóárok, délről a szivárgóárok, valamint a gátat szegélyező nádas. Erre a területre érvényes jegy nélkül belépni, horgászni és horgászeszközzel tartózkodni tilos! Továbbá érvényes horgászjegy birtokában ezeken a határokon kilépni nem szabad.
 3. A tavon a horgászat megkezdése előtt kérjük a horgászrendről tájékozódni szíveskedjen! A horgászatot megkezdeni csak a szabályok ismeretében szabad. A jelen tájékoztató rögzített szabályain túli aktuális kiegészítő szabályok, korlátozások, információk a parkoló melletti hirdetőtáblán folyamatosan megtekinthetőek. Ezek teljes körű betartása szintén kötelező. Emellett kérésre a halőrök is tájékoztatást adnak.
 4. Horgászni csak a 3. pontban részletezett nyitvatartási időben lehet. A nyitvatartási idő előtt vagy után a terület határain belül tartózkodni tilos.
 5. Éjszakai nyitvatartási időben csak éjszakai kiegészítő horgászjegy, valamint bojlis napijegy birtokában lehet horgászni. Aki nem rendelkezik ilyen jeggyel, annak a területen tartózkodni tilos.
 6. Az éjszakai horgászat az engedélyen szereplő napot követő nap 06.00 óráig engedélyezett. A másnapi horgászidő kezdetekor a halőrnél újabb napijegy váltható.
 7. Gépjárművel a parkoló előtti téren és a parkolóhoz vezető bekötőútra hajtani, csak a nyitvatartási idő kezdete előtt 15 perccel lehet.
 8. A nyitvatartási idő vége után 15 perccel a gépjárművel a parkolót és a bekötőutat el kell hagyni.
 9. A gépjárművet az erre a célra működtetett parkolóban kell hagyni. A parkoló zárt, oda gyalogosan és autóval bemenni, valamint onnan autóval kiállni csak az őr jelenlétében szabad. A parkoló kapuját csak a halőr kezelheti. A kerítésen átmászni tilos! A halőr telefonszáma a parkoló melletti hirdetőtáblán kerül kifüggesztésre. A parkolón kívül parkolni tilos! A bevinni kívánt csomagokat minden alkalommal kérés nélkül be kell mutatni a halőrnek ellenőrzés céljából.
 10. Bojlis jeggyel vagy gépkocsi behajtási jeggyel rendelkezők a tó gátjára gépjárművel behajthatnak maximum 30 percre. A behajtás csak az őr jelenlétében és az ő engedélyével lehetséges. A behajtási engedély csak a ki- és bepakolás idejére szól. A horgászat ideje alatt a gépjárművet az erre a célra működtetett parkolóban kell hagyni. Behajtani csak száraz talajra lehet.
 11. A területre be- és kimenni csak a kijelölt bejárton szabad.
 12. A stégeken horgászni és a tó északi gátján tartózkodni csak bojlis jeggyel lehet.
 13. Előzetes helyfoglalás minimum két fő és 48 órás horgászat esetén lehetséges. Egyéb esetekben a napijeggyel horgászható partszakaszokon a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
 14. A horgászjegy horgászati lehetőséget biztosít. A kifogott és elvinni kívánt halakat a hirdetőtáblán feltüntetett aktuális áron lehet megvásárolni. Az elvihető halakra faj- és méretkorlátozás van érvényben.

Fogás után megvásárolható halfajok és azok tömegkorlátozásai:

Halfaj

Tömeghatárok (g)

Ponty

3 990 g alatt

Csuka

1 500 g fölött és 2 990 g alatt

Harcsa

2 990 g fölött

Keszeg

Nincs méretkorlátozás.

Kárász

Nincs méretkorlátozás.

A fenti táblázatban nem szereplő halfajok nem vásárolhatók meg.

Ezenkívül nem vásárolható meg a:
Ponty 3.990 gramm egyedi tömeg fölött
Csuka 1.500 gramm egyedi tömeg alatt és 2.990 gramm egyedi tömeg fölött
Harcsa 2.990 gramm egyedi tömeg alatt

 1. A nem megvásárolható fajok kifogott egyedeit, valamint minden kifogott, de elvinni nem szándékozott halat a fogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. Amennyiben a horgász saját fényképezőgépével kívánja megörökíteni fogását, fényképezésre a hal kifogásától számított öt perces időintervallum áll rendelkezésére. Amennyiben a halőrrel kívánja lefotóztatni fogását, azt a halőr irányába haladéktalanul jelezni kell. Fényképezés után az el nem vihető, valamint elvinni nem szándékozott halakat haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. Sérült hal fogása esetén a halőrt azonnal értesíteni kell a hal további elhelyezéséről ő gondoskodik.
 2. Az elvinni kívánt halat a horgászat végén a halőrnél kell méretni és fizetni. Az elvihető halak tekintetében darabszám korlátozás nincs.
 3. A kifogott és megtartható halak cseréje, átadása-ajándékozása, értékesítése szigorúan tilos. Cserén azt kell érteni, amikor a kifogott hal már szákba, vagy – ragadozó esetén- szájbilincsre került, és a horgász azt a később kifogott, másik halra kívánná átcserélni. Átadáson-ajándékozáson a horgászat közben történő ingyenes halátadás értendő.
 4. Horgászhely: A kijelölt horgászhely kétméteres sugarú körzete.
 5. Horgászni csak a partról szabad, a vízbe menni tilos!
 6. Pontymatrac, sűrű szövésű haltartó szák (maximum 0,5 centiméteres szembőségű), nagyméretű merítő szák használata minden horgász részére kötelező. Ezeket a halőrnek érkezéskor kérésre be kell mutatni.
 7. Egy haltartó szákban egyidejűleg csak egy horgász zsákmánya tárolható. Szájbilincsre csak ragadozó halat szabad fűzni. Egy szájbilincsre állatjóléti okok miatt csak egy hal tehető.
 8. Halradar, távirányítású etetőhajó használata tilos.
 9. A horgászhely megvilágítása az éjszakai horgászat ideje alatt napnyugtától napkeltéig kötelező.
 10. A sátorverés a tavat körülvevő gáton megengedett. A sátor és a horgászfelszerelések a járművek közlekedését nem akadályozhatják.
 11. A tó gátján elhelyezett filagória, padok WC-k, stégek és egyéb tóberendezési tárgyak rendeltetésszerű használata, állagmegóvásának elősegítése a használók kötelessége. Amennyiben e tárgyakban károkozás történik, az okozott kárt a károkozó köteles teljes körűen megtéríteni.
 12. A büfé csak a tó nappali nyitva tartása idején áll a horgászok rendelkezésére.
 13. A horgásztó a hortobágyi nemzeti park területén helyezkedik el. A védettségi státusznak megfelelően tilos az élővilág bármilyen bolygatása, különös tekintettel a nád vágására, abban új beálló kialakítására, illetve a meglévők szélesítésére, taposására, a parti fák ágainak letörésére, kivágására.
 14. A természeti értékek védelme mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a környezet védelmére is. Tilos szemetelni és szemetes helyen horgászni. Szemétnek számít a szotyola- és tökmaghéj, valamint a cigarettacsikk is, így azok eldobása is tilos. A hulladékot a területre kihelyezett kukákban lehet hagyni. Tilos továbbá a víz, vagy vízpart bármilyen szennyezése. A víz szennyezésének számít az állati eredetű hulladék, valamint minden romlott, penészes etetőanyag, az élővilág számára felvehetetlen anyag vagy csali vízbe dobása. Az etetőanyagon és csalin kívül bármilyen anyag vízbe juttatása.
 15. A területen a tűzgyújtás egész évben tilos. Ez alól kivételt képez a gázpalack és a vele kompatibilis égőfej alkalmazása.
 16. Mások zavarása, a zajkeltés tilos. Alkoholos befolyásoltság esetén a napijegy kiadása megtagadható, illetve a horgászat folytatása megtiltható, a terület elhagyására való felszólítás mellett.
 17. A tavon versenyek, rendezvények szervezését és lebonyolítását a HHg Zrt. vállalja. Versenyeket és rendezvényeket csak előzetes bejelentés alapján, a HHg. Zrt-vel kötött írásos megállapodással lehet tartani. Egyéb rendezvényekre területek bérlése szintén csak megállapodás után lehetséges.
 18. A területen a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által készített fotókat a Társaság kiadványaiban, termékein korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja.
 19. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. dolgozói és halőrei a hatályos jogszabályok alapján jogosultak a horgász okmányainak, zsákmányának, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére. A halőröket hatósági feladatot ellátó személyként fokozott jogi védelem illeti meg, intézkedéseik kötelező érvényűek. A halőr a területen teljes jogkörrel intézkedhet, vitás kérdésekben az ő álláspontja a döntő.
 20. A jelen horgászrendben rögzített szabályok megszegése az engedély azonnali visszavonását vonja maga után. A szabályok megsértőjének neve rögzítésre kerül, részére engedély az adott évben nem kerülhet kiadásra.
 21. A haltolvajlás mennyiségtől és halfajtól függetlenül rendőri intézkedést és feljelentést von maga után.
 22. A Hortobágyi Halgazdaság Zrt., mint jogi személy a vagyonkezelésében lévő területeken esetlegesen bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal!
 23. A horgász a szükséges engedélyek kiváltásával egyidejűleg elismeri a tárgyi szabályok ismeretét, elfogadja és magára kötelező érvényűnek ismeri el azokat. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben a Büntető Törvénykönyv, a Polgári Törvénykönyv, a horgászatra és a természet-, valamint környezetvédelemre vonatkozó jogszabályok előírásai és rendelkezései az irányadók.

A horgászrend kiegészítései:

– A nappali, éjszakai, családi, valamint családi 24 órás napijeggyel horgászó vendégek számára pontymatrac bérlési lehetőséget biztosítunk. A pontymatracok korlátozott számban állnak rendelkezésre. A bérlés 600 Ft-os egységáron történhet.

– A horgászó vendégek számára a saját pontymatrac és nagyméretű merítő szák megléte kötelező.

– Az Ohati Horgász és Bemutató Központ horgásztavaira napi jegyet csak az Ohati Halőrházban lehet váltani nyitvatartási időben.

Tavak-jelolese

Képek a tóról


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>