Hogyan készüljünk fel egy túrára II.

A sorozat első részében egy általános összefoglalást olvashattok arról, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy túrára való felkészülés során, ebben a részben pedig a sátrakról fogok írni, milyen típusok vannak, és mire kell figyelnünk a kiválasztásánál.

 A sátor az első dolog, amelyet a horgászfelszerelések után bepakolok a kocsi csomagtartójába, hisz ez a legfontosabb dolog, amely szükséges egy túrához. Egy jól megválasztott termék extrém körülmények között akár életet is menthet, ezért nem szabad félvállról venni a kérdést.

A sátor az a hely ahol alszunk, ahol tároljuk az értékeinket, felszereléseinket, ami megvéd a széltől, esőtől, hótól, naptól és menedéket biztosít számunkra az időjárás, apró állatok a por elől, és intim szférát biztosít, biztonságban érezheted magad a kintalvás során.

sator

Az első részben már ismertettem pár dolgot, milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a túra előkészületei során, ugyanez érvényes a sátorra is. A kínálat a piacon bőséges, könnyen találhatunk megfelelő sátrat, minden helyzetre, vannak univerzális megoldások, álmainknak csak a pénztárcánk szabhat határt.

Sátor választásánál először azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú sátrat szeretnénk.

–          Normál sátor

–          Félsátor

–          Sátras ernyő

Horgászatban az 1-2 személyes sátrak a legelterjedtebbek, a félsátrak tavasszal és nyáron rövidebb túrán tökéletes megoldást jelentenek, a sátras ernyők pedig egy egynapos vagy egy egyéjszakás pecához tökéletes megoldás, és kellő védelmet biztosítanak az időjárás viszontagságai ellen.

Méretei alapján a következő a választék

–          szóló

–          2 személyes

–          2-3 személyes

–          3 személyes

–          családi sátrak

További csoportosítás használhatóság szempontjából

–          3 évszakos sátor (általános sátrak)

–          4 évszakos sátor (téli horgászatra alkalmas sátrak)

A sátor kiválasztásánál érdemes még a következő tényezőket is figyelembe venni

–          Rudazat minősége

–          Sátor anyaga

–          Önhordó vagy cövekelt

–          Belmagassága

–          Csomagolt méret

–          Vízhatlansága

–          Bejárata

–          Alakja

–          Kiegészítők

Fontos tudnivaló a sátor állagának megóvása érdekében, hogy csak kellőképp kiszárított sátrat szabad elcsomagolni. Ha a parton esőben kell a sátrunkat lebontani, akkor otthon ki kell teríteni, ki kell szárítani, különben bepenészedik, és szaga marad, valamint foltos lesz. Tisztítás a gyártó által ajánlott módon.

images vario_2_2_2 images2

Remélem tudtam nektek segíteni, legközelebb a hálózsákokkal fogok foglalkozni.

garda gabor avatar


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>