Interview a Csaba tavon rendezett I. Baráti Bojlis találkozó 1. helyezettjével

Sorozatom ebben a részében egy olyan embert szeretnék megszólaltatni aki először marcona küllemével majd pedig vérprofi horgászatával hívja fel magára a figyelmet. Ő nem más mint Sáfrány János, a Csaba tavon rendezett I. Baráti Bojlis Találkozó kiemelkedő versenyzője.

kupak

ABF: Először is gratulálni szeretnék az első helyezésedhez, fantasztikus teljesítményt nyújtottál. Hagy faggassalak téged. Biztos vagyok benne a kedves olvasókat nagyon érdekli a titkod. Hogyan sikerült ezen a sí nyelven szólva fekete pályán ezt a szép eredményt elérned?! Azt tudni kell rólad, hogy nem ma kezdted a horgászatot mondhatni öreg motoros vagy a szakmában. Hogyan kezdted? Mikor lettél a horgászat szerelmese? Mióta foglalkozol kimondottan bojlizással?

Sáfrány János: Horgászom kis gyerekkorom óta, három éves lehettem mikor apám először pecabotot adott a kezembe. Bojlis horgászat úgy 1999 óta  kezdett rabul ejteni, először az Atkai-holtágon kezdtem elsajátítani ezt a fajta ponty horgászatot, 2002-től kezdtem el látogatni a nagyobb víztározókat, tavakat.

ABF: A Csaba tavi bojlis találkozón elcsíptem egy fél mondatodat, miszerint te szinte minden hétvégén a vízparton vagy?! Igaz ez?A családoddal hogyan sikerült elfogadtatnod ezt a hobbydat? Biztos vagy benne ez nagyon sok horgásztársunknál komoly dilemma.

Sáfrány János: Igen, szinte minden hétvégén hódolok a horgászat minden formájának télen nyáron. Szerencsére feleségemmel nem gátoljuk egymás szabadságát, 24év alatt már hozzá szokott :) .

ABF: Van-e a horgászpályafutásod során olyan momentum amire szívesen emlékezel vissza? Legyen az akár egy versenyeredmény, vagy akár egy emlékezetes fogás.

Sáfrány János: Minden horgászatra szívesen gondolok vissza, eredménytől függetlenül.

ABF: Térjünk vissza erre az ominózus Csaba tavi versenyre, ahol is Te bezsebelted az I. helyezést valamint a legtöbb halért, legnagyobb halért, és a legnagyobb átlagsúlyért járó különdíjat. Ez úgy gondolom több mint figyelemre méltó. Hogyan készültél erre a versenyre konkrétan? Egyáltalán készültél?

Sáfrány János: Őszintén megvallva nem készültem jobban, mint bármelyik hétvégi bojlis pecámra!

ABF: Minek tulajdonítod ezt a kimagasló eredményedet? Itt most ne essék szó a szerencséről mint sikertényezőről, mert úgy gondolom a körülményekhez képesti teljesítményed már nem tudható be csak is Fortunának.

Sáfrány János: De ott volt Ő is :) Sok év tapasztalata, talán ennyi !

ABF: Amíg ott voltam láttam nagyon fegyelmezetten horgásztál, odafigyeltél mindenre. Biztos vagyok benne ez is nagyban hozzájárult a sikeredhez, de volt e valami konkrét taktikád? Egy metodika ami szerint horgásztál?

Sáfrány János: Igen két távolságot próbáltam meghorgászni ,egyik csalim úgy 90 m körül a másik 130m-re volt felkínálva, próbáltam mindig erre a távra pontosan horgászni és minden apró kis részletre odafigyelni hisz ez a siker nagy részének a titka !!!

ABF: Úgy tudom ezen a versenyen elég sok volt a halvesztés? Te ezt minek tulajdonítod? Illetve téged ez mennyire érintett? Volt-e halvesztésed?

Sáfrány János: Igen, Zsolt barátomnak volt 3 lemaradása, ami valószínű horog méret miatt volt, cserélt horgot és utána két hala meglett, nekem 8 kapásom volt és egy vesztésem, úgy gondolom ez még belefér az arányba!

ABF: Én személy szerint kevésbé tartom döntőnek egy verseny során, de a kedves olvasókat biztos vagyok benne, hogy nagyon érdekli, hogy milyen végszerelékkel horgásztál? Volt egy nyerő végszerelék illetve csali, csali kombináció?

Sáfrány János: Nagyon egyszerű végszerelékem volt: klips, ólom 110g, 5fox ssc horog, csalit hóembert használtam 15mm frankfurti és egy 10 squid pop-up!

ABF: Mik a terveid a jövőre nézve? Mi jöhet még? Következő verseny?Versenyek? Esetleg valami új víz amit meg szeretnél horgászni? Legközelebbi túra jövő hétvégén?

Sáfrány János: Legalább ennyit tudjak horgászni a jövőben is mint eddig. Jövő szeptemberben az Ebróra egy 12 napos túrára készülök. Versenyek?  Sajnos anyagilag nem tudom finanszírozni a nagyobb volumenű versenyeket :( Csütörtöktől vasárnapig egyik kedvenc vizemen, a Palicsi tőzegtavon kergetem az arany hasúakat :)

ABF: És végül nem hagyhatom ki a kérdést. Mennyire voltatok megelégedve ezzel a versennyel? Szervezéssel, lebonyolítással, hangulattal?

Sáfrány János: Szerintem teljesen jól szervezett találkozó volt,remélem lehetőségem lesz találkozni veletek egy újabb találkozón :)

sáfrány jános 2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kupak-099-800x600

kupap-095-800x600

Nagyon szépen köszönöm az interview-t.

György Pál

Angler Brother’s Fishing Team


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>