Iskolai tananyag lesz a horgászat?

Érdekes ötlettel állt elő a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ). Terveik szerint 3 éven belül az általános iskolákban oktatnák a horgászatot, sőt, a tananyag végére érve horgászvizsgát tennének a diákok. És ami meglepő van olyan ország, ahol ez a rendszer már működik.

Az ötlet nem egyedülálló Európában, Hollandiában például már működik az, amit most a MOHOSZ kíván bevezetni hazánkban is. A szervezet stratégiai céljai közt úgy szerepel a tervezet, hogy az akár 3 éven belül meg is valósulhat.

iskola

Irány a tópartra iskolaidőben? Ha gyakorlati oktatás is lesz, akkor még ez is megtörténhet.

Az elképzelés szerint fontos lenne, hogy a gyerekek már az általános iskolában, szervezett keretek között elsajátítsák a horgászat alapjait és az így megszerzett tudásról horgászvizsga keretében számot is adjanak. Ez a fajta oktatás hozzájárulhatna ahhoz, hogy növekedjen a szervezett horgászok száma Magyarországon. A szervezet elképzelései szerint a jelenleg 330 ezer fős regisztrált horgászlétszám hat év alatt átlépheti a 400 ezret, a külföldi horgászturisták száma pedig a 100 ezret.

Forrás: agrarszektor.hu


Hozzászólások

Iskolai tananyag lesz a horgászat? — 1 hozzászólás

  1. Elveszítettük a felnőtt embereket a hozzá nem értéssel tisztelt MOHOSZ ! De majd a gyerekeken keresztül szerzünk pár szülőt is , az oktatási rendszerünk úgysem leterhelt !

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>