Jöttömre 4 év után számoljatok 4 puskával…

Olyan régen lehetett már… talán igaz sem volt… 4 éve lehetett, hogy Lacibá cimborámmal a kemencés horgásztavat vallattuk. Akkor is jó eredménnyel zártunk, hát gondoltuk újra kipróbáljuk.

“Így Húsvét másodnapján mi jutott eszünkbe, 4 hosszú puskát vettünk kezünkbe. Elindultunk véle a Kemencésre, semmit sem bízva a szerencsére.” 

Foglalt helyünk volt a 8-as és 9-es állás. Több fajta süllyedő és pop-up bojlival készültünk a rapszódikus áprilisi napra. 7 óra körül érkeztünk a tóra, gyorsan el is foglaltuk horgászhelyeinket. Lacibá a 8-as állást választotta nekem maradt a 9-es kizárásos alapon. A 10-es hely egyelőre üres maradt. Lacibá némi magmixet spombozott a nádfal elé, dippelt bojlival fűszerezve. Én saját készítésű nagy fehérje tartalmú és decathlon-os skopexes 20-as golyót csöveztem a meghorgászandó helyre.

 

8 allas

A 8-as állás (Lacibá tuti helye)

9 allas

Kizárásos alapon ez jutott nekem, 9-es állás.

Süllyedő golyókkal kezdtünk csalizni. Tudtuk, hogy itt aztán a dupla golyó is működik ha jól van felkínálva. Mivel ez a módszer egy csippanást sem eredményezett a kapásjelzőkön, így 1 süllyedő, majd később hóember csalizási módszerre váltottunk. Miután a sokadik ízű süllyedő bojlit próbáltuk ki sikertelenül, úgy döntöttünk, hogy finomítunk és pop-up golyókkal kezdtünk csalizni 15 mm-es kivitelben. Hát ezektől sem lett hangosabb a kapásjelző sajnos.

El kellett jönni annak a pillanatnak ami a bojlis horgászok rémálma. Lacibá vette magát rá elsőnek. Feltett egy 10 mm-es pop-up golyót. Láss csodát háromnegyed 11.kor 20 perc várakozás után eldurrant a bot. Fárasztás, fotó, újra csalizás…. ugyanazzal ment is vissza a helyére a szerelék. Amelyik golyót kétszer elhúzza a hal egymás után rövid időn belül az nem véletlen, mondja ezt a bojlisok Bibliája. És megtörtént….. 10 perc múlva…. Lacibá szája szélesedik, a vigyort nehéz lenne bármivel is letörölni az arcáról…

001

002

Nem a kapitális példányok, de legalább pontyok… Szép volt Lacibá…

Gyorsan lépek is Lacibához… Mutasd mid van, mivel csaliztál, hogy csináltad? Mikor feltettem a kérdést válaszolnia sem kellett. Az asztalon a felkínálandó csali adta magát, mintha fotóra várna.

csali1

SENSATION BAITS Ördög gyümölcse… és egy kis PVA hálóba csomagolt 5 mm-es pellett.

csali2

Elkészítve így nézett ki…

Ha a pici golyó kell neki, hát adjunk neki pici golyót. Mivel szeretek PVA bagozni a PVA háló helyett, így el is kezdtem készíteni a kis tasakokat bevetésre.

csali3

Az én készségem így nézett ki. Másik botomon paszta ólomra gyúrt kekszes-banános method…

Nem kellett sokat várni a készségek elhelyezése után. 15 perc alatt bekövetkezett a csim-bumm cirkusz. Kezdődött az én balos botommal, majd szákolás után durrant a jobbos is. Lacibá ezt már nem tudta nekem megszákolni… szaladni kellett vissza a sajátjához. Mikor elhittem egy kicsit is, hogy egyenlíthettek, addigra Lacibá bölcsőbe tehette a harmadik bajuszosát.

003

Azért ez már valamivel termetesebb ponty volt…

004

Erre pedig kifejezetten büszke voltam a több, mint 10 kilójával.

Laciba

Na de Lacibá sem tétlenkedett. Bár a bot spicce nem a kapitális példányról árulkodott.

011

Na de aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli.

A pici golyónak, a kekszes methodnak köszönhetően nálam is tiszteletét tették a bébi pontyok. De a fenti elmélet szerint, csak így lehet nagy halat érdemelni.

005

006

Ezek után valahogy megszűnt létezni az időérzékünk. Csak csaliztunk, dobtunk és húztuk a halat. Lacibának több kapása is volt, aztán a 4. elvesztett hal után belátta, hogy előkét kell cserélni a jobbos botján. Érdekes volt látni, hogy egy viszonylag jól előkészített előke, mely hibátlannak tűnik, mégis sok hal elvesztését okozhatja. Az előke csere 15 percen belül meghozta a gyümölcsét.

012

Szép hibátlan nagy harcos… a halról beszélek és nem Lacibáról

Közben azért nekem is jövögettek a halak, az idő is szépen javulgatott, a szél is csendesedett. Apropó szél…. Talán érdemes megemlíteni, hogy mi felénk tolta folyamatosan a halat, ez is közre játszhatott a sikerben…

007

Gyönyörű tükrös

008

És testvére…

009

Majd egy nyurga…

010

És még egy…

Azt hiszem erre mondják azt, hogy ha egy üzlet beindul… Közeb Lacibácsi a balos botjával újabb 4 halat veszít. Ennek is előkecsere lett a vége. pedig az előke hibátlanul van elkészítve, a horog hegye átmegy a köröm teszten…. nem értjük mi a baj. Az én horgaim 1 számmal nagyobbak is, de valamivel öblösebbek. Az előkecsere rögtön adja is a halat…

 013

Egy nagyon gyönyörű spanyol pikkelyes… Megértem a mosolyt…

Sajnos az idő lejárt, a horgászatot be kellett fejezni. A spanyol volt az utolsó bajuszos erre a napra. Mindent összefoglalva 4 óra próbálkozás után csak el találtuk mi ízlik a bajuszosoknak. A nagyobb egyedsúlyt az én esetemben az etetésnek tudtam be. Én csak golyót csöveztem, Lacibá magmixet is tálalt az asztalra. A szél iránya mindenképp előnyünkre vált, hisz a tó elejéből arra késztette a halakat, hogy a tó vége felé mozduljanak el. Ami kicsit hihetetlen számomra, de lehet csak azért mert ehhez a bojlis horgászathoz nem vagyok hozzászokva, hogy egy ilyen apró golyó is csodát tud tenni. nem tudom mit takar az Ördög gyümölcse fantázia név, de az biztos hogy ezen a napon ördögien működött.

Ez a golyó ma rábeszélte a halakat, hogy engem egyél meg…

Köszönjük Kemencés, és köszönjük neked te ördögi golyó…

A hozzászólások le vannak tiltva.