Medertérkép készítés

Vállalkozásom tavak medertérképének elkészítésével foglalkozik.

Szeretek változatos helyeken, mindig máshol horgászni. Új vizeken az idő rövidsége miatt nehéz kiismerni a mederviszonyokat. Hiába van valaki a praktikák birtokában, ha nincs helyismerete. Az elektronika szerelmeseként víz alatti kamerával kémleltem a tavak medrét. Később hajómodell és radar segítségével gyűjtöttem a tapasztalatokat. Az adatfeldolgozás folyamatos fejlesztésével kialakult a medertérkép elkészítéséhez szükséges szoftver. A horgászegyesületemnek készített plakátok népszerűsége kapcsán több helyről is kaptam felkérést a tómeder felmérésére. Innen jött az ötlet vállalkozás indítására. Kérem, tekintse meg a következő rövid reklámvideót.

Köszöntelek téged, ki nagy valószínűséggel magad is horgászol, vagy kedveled a vízi világot.

Az átlagos horgász kategóriába sorolom magam. Sajnos kevés időt tudok a vízparton tölteni. Nem ismerem ki a vízterületet, és szeretnék minél több szép helyen pecázni. Ezek a kívánságok kizárják a sikerességet. Nem jutok elég információhoz a vízterületről. Hiába van valaki a praktikák birtokában, ha nincs helyismerete. Többször éltem át az élményt, amikor egy új tavon mindenki fogott rajtam kívül halat. Kis körbejárás után derült ki, hogy rossz helyen, nem megfelelő csalival, és nem az ott várható halakra horgásztam. Sokat töprengtem, hogyan lehetne gyorsan kiismerni egy vízterületet. Itt találkozott a két hobbi, horgászat és elektronika. Sikeresen össze is olvadt. Az adatfeldolgozás folyamatos fejlesztésével kialakult a medertérkép elkészítéséhez szükséges szoftver. Az egyesületem vizeiről készített plakátok népszerűsége kapcsán kerültek fel az egyesületi honlapra képek és videók. Több egyesület és tógazda is érdeklődött tevékenységem iránt. Innen jött az ötlet vállalkozás indítása, melyet nem fő tevékenységként, nem megélhetési szándékkal végzek. Viszont az útiköltség, a megjelenítéshez szükséges szoftverek, a felmérés eszközeinek fejlesztése és a számítógépes utómunkák jelentős költséggel járnak, ezért nem csinálhatom kalandvágyból.

Úgy gondolom a tógazdáknak is fontos, hogy horgászvendégeik sok halat fogjanak, visszatérjenek sikereik helyszínére. És elképzelhetetlennek tartom, hogy ne ismerjék vízterületük minden tulajdonságát. Plakát formájában a helyszínen megismerhető, a honlap színesíthető a medret bejáró videóval. A meglévő ismeretek összevethetők a felmérés eredményével. A beigazoló vagy cáfoló tapasztalat is tapasztalat. A visszajelzések alapján hatalmas élményt jelent a horgászoknak száraz lábbal bejárni tavuk medrét. Versenyek rendezésénél egyenlő esélyeket biztosíthatnak a nevezőknek. Több éves tevékenységem alatt körbejártam a témát, sokat keresgéltem az Interneten. Büszkén mondhatom, nem találkoztam ilyen szintű szemléltetéssel. Amit érdemesnek tartok, azokat felrakom honlapom kapcsolódó oldalaihoz.

A munkáimat kísérő megelégedés és gratulációk késztetnek a technika folyamatos fejlesztésére és világviszonylatban is egyedülálló tevékenység folytatására.

mederterkep2mederterkep1mederterkep3mederterkep4

Lajos Tibor

Velem, Cáki utca 14.

tel: +36 30 740 69 32

email: mederterkep@gmail.com

http://www.mederterkep.com


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>