Perfect napok Perfect tavakon…

A tavaszi és a kora nyári hónapokban 3 tavat választottam és mellé a Perfect Baits csalik 3 féle ízvilágát. A három tó 3 különböző adottságokkal rendelkezett. Az első egy igazán nagy halas pálya, még a második inkább pörgős és szelektálós pecára alkalmas. A harmadik pedig az első kettőnek a montánzsa.

1. Harsányi Horgásztó – Túra tartalma 92 óra (Csalik: Perfect Baits Squid Strawberry, Krill Black Pepper, Hot Spicy, Pellet mix, boilie Juice)

2. Kalózok Kincse Horgásztó – Túra időtartalma 36 óra (Csalik: Perfect Baits Squid Strawberry, Krill Black Pepper, Hot Spicy, Pellet mix, boilie Juice)

3. Ohat III Bojlistó: Túra időtartalma 60 óra (Csalik: Perfect Baits Squid Strawberry, Krill Black Pepper, Hot Spicy, Pellet mix, boilie Juice)

1. Túra – Harsányi Horgásztó – 1-es állás (lapos part)

001

A tóra a hosszabb etapra foglaltunk Pali barátommal, csapattársammal. Csütörtök délután érkeztünk, 14:00 -tól lehetett a horgászállást elfoglalni. Mivel a becuccolással és a sátrak állításával nagyon elment az idő, így azon a napon nem bójáztunk be és a csónakos etetést sem használtuk ki. 3 “pályát” horgásztunk meg. A halőr ház felé 60 méterre, a zsilip irányába, szembe 100 méterre, illetve jobb oldalon a keringető környezetét. Én Perfect Baits még Pali Etalon Baits csalikkal horgászott. Mivel a tavasz késett nem is kicsit úgy gondoltam, hogy az édes íz is működhet a tavon, persze a favorit fűszeres ízesítés is nálam volt. 3 botot szemben 100 méterre helyeztünk el süllyedő csalikkal, itt a Krill Black Pepper és a Hot Spicy ízeket erőltettem, Pali pedig az Etalon Baits Behemoth és Spiceica ízeit próbálgatta. A bal oldalra, 60 méteres távolságra 1 bot került első körben, illetve a jobb oldali helyre két bot. Én az édes ízekre tettük voksunkat, Perfect Baits Squid Strawberry-t próbáltunk. Mivel etetés nem volt kialakítva és bója sem volt még elhelyezve így én a Squid Strawberry pop-up golyót próbáltam PVA BAG módszerrel, melyet mikro pellettel töltöttem, és Boilie Juice-val tuningoltam.

002

Ez így már a kora esti órákban halat adott. És nem is rossz halakat. Ahhoz képest, hogy etetés nélkül kezdtem meg a horgászatomat. 16:45 és 19:45 között 4 hal tette nálam tiszteletét. Mind 10 feletti szép gyönyörű tőponty.

004_3004_2004_4004

Utóbbi 16 kiló feletti hatalmas harcos volt, gyönyörű vörös farkával.

A benti botokra egészen 21 óra utánig kellett várni, mire Pali dupla Behemoth-ja elsült. Kicsi híján 14 kg-ot mutatott a mérleg. Ez is pikkelyes volt. Az első napon úgy nézett ki, hogy tükröst nem fogtunk. A hajnali órákban füstölős kapás jelentkezett ugyancsak pali botjára a benti pályáról. A 20 mm-es Spiceica-nak nem tudott ellenállni bajuszos barátunk. 4 gramm kellett csak a 17 kilóhoz.

 005

Hibátlan pikkelyes, hatalmas úszókkal.

Majd a reggeli órákban a jobb oldali pályáról egy óvatos kapás érkezett, ez is Pali botján. Ezen a boton PVA BAG és Squid Strawberry pop-up. Óvatos kapása ellenére a bajuszos barátunk elemi erőben volt. 16,15 kg -i súlyával ez is jó halnak bizonyult.

006

És ő is pikkelyes :)

Ezek után elindultak a benti botok is, de ez nem is csoda hiszen reggel megcsináltuk azt a bójázást és etetést amit már előző nap délután kellett volna. Több 10 kiló alatti jött a Spiceica, Behemoht és Krill Black Pepper golyókra. Sajnos a balos és jobbos rövid pályás botokra látogatásukat tették a kilós dévérek. A kis pop-up golyót nem esett nehezükre felvenni, és a PVA BAG-ban is találtak elég finomságot maguknak. Egészen 16:15-ig kellet várnunk, még végre megérkezett az akire vártunk, vagy akikre vártunk volna. Lassú komótos kapás a benti pályáról Pali botján. A dupla 20 mm-es Spiceica ellenállhatatlanak bizonyult ismételten. És igen ő már tükrös volt. A mérlegelőbe téve éreztük hogy meglesz az a 20 plussz. De sajnos nem.

007

19,84 kg-os kisgömböc. Mint utólag kiderült a bandavezér volt.

A kora esti és éjszakai órákban volt még egy pár kapásunk 3-4 darab, de igazán nagyobb nem jött. A következő másfél napban még húztunk egy pár pontyot, de 15 feletti már csak egy jött, Squid Strawberry pop-up golyóra PVA BAG-el. 

008

Ő is gyönyörű pikkelyes, és szép egészséges. Súlya 15,88 kg.

Összefoglalva a 92 órás horgászatot: Nagyon jól teljesített a benti és a kinti bója is. A 60 méterre elhelyezett bójákból végül csak a bal oldalit hagytuk meg, a jobbosra nagyon sok dévér érkezett, illetve a kapások száma is ritkábban jelentkezett. A Perfect Baits csalik , mind az édes és mind a csípős golyók számomra jól megállták helyüket. A túra legnagyobb halát azonban az Etalon Baits Behemoth adta. Az összfogás: 248,28 kg; 22 db hal. Lefordult halak száma: 8 db. (A dévérek és kárászok nem kerültek regisztrálásra) 

2. Túra – Kalózok Kincse Horgásztó – 4-es állás

001

A tóra Laci barátommal indultunk egy viszonylag rövidebb pecára. Sajnos egy nagyon frontos időt sikerült kifognunk, kaptunk hideget meleget. Ez a horgászatra rá is nyomta a bélyegét keményen, pedig még etető hajóval is készültünk, hiszen itt az megengedett.

Így a beszámoló is rövidebb, hiszen szinte ugyanaz történt minden órában. A szeles esős időben egyszerűen a nagyobb halak nem akartak enni. A dupla 20 mm -es és a dupla 24 mm-es golyóval sem lehetett szelektálni. Itt három távolságot választottunk. Egy 60 és egy 90 méteres távolságot. Illetve etetőhajóval oda húztunk ahol halmozgást tapasztaltunk. Etetésre főtt kukorica és tigrismogyoró, valamint darabolt és egész bojli került. A rövidebb távra PVA BAG került elhelyezésre még a hosszabb távra dupla 20 és dupla 24 golyókkal csaliztam. Ugyanúgy erőltettem az édes és csípős ízeket. Perfect Baits Squid Strawberry, Krill Black Pepper, Hot Spicy. Laci barátom más gyártó golyóit használta, kb ugyanolyan eredménnyel. tehát a kapások számában fej fej mellett végeztünk.

Sajnos kiemelni 4 darab halamat tudom a többi közül, ezek súlya 4,5 kg; 5,1 kg; 5,1 kg; és 6,3 kg. Laci barátom legnagyobb hala 6,2 kg. A nagyok most aludtak, nem igazán érdekelte őket, hogy mi kapást akartunk kicsikarni belőlük. Pedig kapás az volt rendesen, csak hát az átlagsúly nem egy bojlis pecát tükrözött.

002003004005

A kapások darabszámát tekintve azonban nem panaszkodtunk. Viszonylag sűrűn érkeztek. A kisebb csalik és a süllyedő csalik forma-forma alapján teljesítettek.

Összefoglalva a 36 órás horgászatot: Sajnos 10 feletti halat nem adott nekünk a tó, hiába próbáltunk nagyobb golyókkal szelektálni, és hiába próbáltunk koncentráltan etetni. Az éjszakai órák nyugodtan teltek, főleg a nappalok voltak erősek.

Az összfogás: 93,8 kg; 26 db hal. Lefordult halak száma: 7 db. A túra legnagyobb hala 6,3 kg -os volt, mely Krill Black Pepper 24 mm-es golyóra érkezett mely 10 mm-es Hot Spice -vel volt könnyítve. 

3. Túra – Ohat III Bojlistó – 2-es állás (sziget)

001_1

Ezen túrát Tomi kis barátommal ketten kezdtük el és az első 12 órát így horgásztuk le, majd Szabi kis barátom is csatlakozott hozzánk. És pecáztuk le a 60 órát. A tóra egy csütörtök reggel érkeztünk Tomival, majd gyors sátor állítás után 3 etetési helyet tűztünk ki. Mivel Ohaton a 2-es hely igazából egy sziget, így nagyon sok pontot meg lehet horgászni. Az pont a nyílt víz volt, amit 80-90 méterre tűztünk ki magunk elé. A második hely a sziget jobb oldalán elhelyezkedő tökleveles (25 m), ami már nehezebb pálya. A harmadik hely pedig a szigetre bevezető híd melletti vízbe hajló fa alatti rész volt (10 m). Egy-egy bot került nyílt vízre első körben a másik egy-egy bot pedig a töklevelesbe és a fa alá. Ezek közül a nyílt vizet könnyű volt etetni, a híd melletti behajló fát meg gyerekjáték. Ami viszont körülményesebb volt az a tökleveles, mert itt be kellett sétálni a vízbe 5 métert, valamint a szigetet körbe vevő fák lombkoronája miatt ezt a pontot csak 3 méteres bojlis bottal lehetett pecázni. A behajló fa alá az első nap nem került bot. hagytuk, hogy a halak kijöjjenek a part közelébe.

007_1

Első körben a nyílt víz kezdet működni. Megtette hatását a gombócolás és a csövezés. Ezt a helyet is két részre osztottuk. A bal oldalt édes cuccal, még a jobb oldalt csípős ízvilággal pecáztuk. Ezek közül is a jobb oldal kezdett el működni, viszont csak a jól kikönnyített bojlikat vette fel inkább a ponty. A Krill Black Pepper 24 mm-es wafters golyó és a 20 mm-es parafázott golyó tette a dolgát. Majd a Squid Strawberry 20 mm-es parafázott golyó is beindult.  Több szép halat is húztunk az első 12 órában ezeknek köszönhetően. Nem volt ritka a dupla kapás sem.

002_1

Gyönyörű hibátlan tükrös a maga 8,6 kilójával

003_1

És akkor a dupla bajuszos

004_1005_1

9,8 kg-os nyurga és társa a 9,2 kg-os tükrös 

Majd a tökleveles is elkezdett működni. Pontyok és Amurok vegyesen érkeztek a levél alól a 14 mm-es Squid Strawberry pop-up golyóra, mely PVA BAG-ban volt felkínálva. A BAg tartalma nem lehetett más, mint Pefect Baits 2 mm-es mikro pellet egy kis Boilie Juice-val megspékelve.

006_1008_1009_1

A levél alól 6-10 kg közötti bajuszosok és Amurok tették nálunk tiszteletüket.

A kora esti órákra Szabi is csatlakozott és a nyílt vízre tette ki botjait az előkészített etetés bal oldalára. Ő a jól bevált method kajára és a gumikukoricára esküdött és mit kell mondjak be is jött neki. Úgy látszik a nagyobb testű halak finomabban szegettek, de a gumikuki becsapta őket.

012_5_2012_6_2012_8_2

Szabi halai mind 12 kilogramm felett érkeztek. Az Amur súlya 13,6 kilót nyomott.

A kora esti órák még jól adták a halat. Több 10 kiló közelit is partra húztunk egy fotóig.

010_1

Az éjszaka hármasban telt és csendesen. Mindösszesen egy kapásunk volt, melyet Tomika tudhatott magáénak. Súlya 13,10 kilógramm volt és a Squid Strawberry 20 mm-es golyó tetszett meg neki.

012_10_2

A második napon ahogyan pirkadat lett meg is indult a tüzijáték. Szabi továbbra is gumikukoricával és methodal szedte a halakt, minekünk pedig már csak a Squid Strawberry 20 mm-es golyó működött, valamint helyett kapott a fa alatti etetés is egy bot személyében PVA BAG-al Squid Strawberry pop-up 10 mm-es golyóval. Utólag már bánom, hogy én tettem oda a botomat, ugyanis a 10 kapásból két darab halat tudtam onnan kiszedni. Nehéz pálya az ott tudni illik, ugyanis ott a nádfal, ott a behajló fa és akkor még nem beszéltem a híd cölöpjeiről. És a halak rutinosak, tudják hol kell megszökni és hogyan kell a szereléket a nádfalra felcsavarni. Azért két szebb amurt csak sikerült ott megszelídítenem. A másodikat ráadásul dupla kapás kíséretében.

011_2012_2

Hatalmas gőzerővel rendelkező torpedók.

A halacskák folyamatosan estek be sorba, nem győztünk meríteni és fárasztani. És újra etetni. Senki nem panaszkodhatott, mindenkinek jutott kapás, bár halból nekem kevesebb, mint Tominak és Szabinak.

012_7_2012_9_2014_3015_4

A gumikuki érdekes képen darabosabb halakat adott Szabinak. Mi hiába csaliztuk duplán a golyókat, és engedtük el az előkétől, valahogy nem adta be a darabosabbat.

A kora éjszakai órákban azét Tominak csak megérkezett az egyik bandanagy. Squid Strawberry 20 mm-es golyót húzott el parafázva. Nekem pedig egy kisebb pikkelyes jutott.

012_3_2013_2

17,30 kilós gömbölyű tükrös és egy 9,8 kilós töves.

Az éjszakai órák ismét nyugodtan teltek. A halak is tudták, hogy az utolsó napon pakolnunk kell. Azért egy pár darab halacska még beesett.

015_3015_5

Mindent összegezve, soha többet nem teszem be Ohaton a fa alá a botot :) , de komolyra fordítva a szót, nagyon jó kis peca volt. Tomi és Szabi kitett magáért, a Perfect Baits termékek pedig hozták amit vártam tőlük. Az etetések kb. egyformán adták a kapásokat, a darabosak inkább a finom szerelékre érkeztek. Még az első nap a csípős íz volt jobban működő addig a második és harmadik napon az édes íz dominált a halaknál. Az összfogás: 444,6 kg; 45 db hal. Lefordult halak száma: 16 db.

A hozzászólások le vannak tiltva.