Tippek, tanácsok, hogyan ellenőrizzük magunkat indulás előtt

Kedves Horgásztársaim!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy milyen bosszantó tud lenni, ha a vízparton jövünk rá, hogy valami otthon maradt.  Bizonyára mindenkinek ismerős az érzés, amikor rájön, hogy egy haltartó, vagy egy edény a pakolás körüli káoszban a polcon, vagy a szekrényben maradt, és milyen bosszantó, hogy nem tud egy teát főzni, vagy egy éjszaka közepén fogott szebb halat biztonságosan letárolni a reggeli fényképezésig. A következő sorokban egy végtelenül egyszerű módszert szeretnék nektek bemutatni az ilyen bakik elkerülésére.

Mióta Pali barátommal több napra is elmegyünk horgászni nálunk is felértékelődött a helyes pakolás jelentősége. Ha több napra megy valaki horgászni, akkor nemcsak szendvicseket visz magával, hanem igényli, hogy egy jó kávét, vagy egy meleg ételt el tudjon fogyasztani kellemesen a vízparton, hisz valljuk be egy termosz több napig nem képes melegen tartani a kávét, vagy nem olyan kellemes 3-4 vagy akár több napig szalonnán, és konzervvel táplálkozni. De ugyanez igaz a felszerelésre is, nem számíthatunk segítő kezekre, ha egy nagyobb tavon beköltözünk akár 1 hétre is egy sziget közepére, ilyenkor nagyon felértékelődik a helyes pakolás.

Mi egy nagyon egyszerű módszerrel próbáljuk a hibák minimalizálását. Mindig készítünk egy ellenőrző listát, amelyre felvezetjük azokat a dolgokat, amelyeket feltétlenül el akarunk vinni magunkkal az útra.

checklista

Ezt mindig átküldjük egymásnak, mindenki kiegészíti a saját ötleteivel, amíg ki telje nem lesz, és pakolás előtt és közben leellenőrizzük, hogy bekerült-e a kocsiba. Ha valakinek van kedve készíthet ettől részletesebbet is, be kell hogy valljam, hogy van amikor én is készítek ilyet saját magamnak , jobb egy kis időt rászánni, mint a vízparton bosszankodni.

Piroska szörp

Egy kis szatmári szilvapálinka sem hiányozhat a hideg éjszakákon

Másik lehetőség az ilyen bakik elkerülésére a moduláris pakolás. Minden táskának megvan a jelentősége. 1 az ételnek, az evőeszközöknek, a főzés kellékeinek, 1 a felszereléseknek, 1 a ruháknak, 1 a csaliknak és így tovább. Mindig táskáról táskára haladok, és így kisebb tételekben könnyebb kezelni a felszerelést és könnyebb az elemzés. A pakolásnál így csak arra kell figyelni, hogy minden táska bekerüljön a kocsiba, és akkor biztosan nem marad otthon semmi.

kajás táska

Evőeszköz és kiegészítő tartó táska
dipes táskaDipes táska
kajás táska2Etetőanyag és kiegészítő tartó táska
általános táskaÁltalános táska ruháknak és egyéb felszerelésnek

A piacon rengeteg különböző célt szolgáló táskákat lehet kapni ( orsótartó, kameratartó, ágyvédő szák)amint a fenti képek is mutatják, mindenkinek a pénztárcája szab határt. Nem mondom, hogy ezek az eszközök feltétlenül szükségesek egy hobbi horgász számára, vagy a cikk eredeti célját alapul véve, hogy ezek nélkül valami biztosan otthon fog maradni, de azok akik egy évben több hetet is horgásznak, és hosszabb túrákon, versenyeken vesznek részt, azoknak praktikus kiegészítők nagy segítséget jelentenek.

Végül, de nem utolsó sorban minden apró fortély, és odafigyelés közelebb vihet minket a céljainkhoz, és akár közvetve, akár közvetlenül  hozzásegíthetnek a kiszemelt példányok megfogásához.

Kép17 Kép15 Resize Of 13 P72600202

 

Üdvözlettel:

garda gabor avatar

A hozzászólások le vannak tiltva.