Wonder Baits aromával a Pródi bojlistavon

Kis csapatunk május első napjaiban látogatta meg a Pródi bojlistavat, mely idén tavasszal nyitotta meg kapuit a horgászok előtt. A látogatás célját az informálódás és a tógazdával való beszélgetés képezte. A 33 hektáros tavat majd 3 órába telt körbe járni. Tartalmasan telt ez a 3 óra, hisz nagy mennyiségű fényképet sikerült készítenünk eme szép tóról. Továbbá a horgászok által adott információk sem voltak elhanyagolhatóak. Szinte minden horgász dícsérte a tavat, és meg van annak halállományával elégedve. Több fajta információt kaptunk a horgászok által használt csali ízek szerepéről, melyből ki lehetett szűrni, hogy melyek is azok az ízek amik nagyon jól húzhatják a halat. A tóról további információ: ITT

Ezen gondolatmenetből kiindulva a  3 fős csapat tagjaiből, ketten Palival meg is látogattuk a tavat 2013. május 11 -én. A május elején kapott információkból kiindulva a következő képen készültünk. Egy nagyon fogós aromát választottunk, és ezzel készítettük el magmixünket etetés gyanánt. Az ízvilág szempontjából, a Wonder Baits termékcsalád epres (Spring strawbery) aromáját választottuk ki. A magokat megfőzve, még teljes kihűlés előtt került sor az aroma hozzáadására. A kész termék a következő lett:

wonder baits magmix

A csalik kiválasztása saját készítésű bojlik lettek. Természetesen itt is a Wonder Baits aromákat használtunk. 3 aromát választottunk ki: az eper (Spring strawbery), a skopex (Ultra scopex) és a fokhagymát (White garlic). Négy fajta bojlit gyúrtunk belőle. Mégpedig egy epres oldódót, egy halas-fokhagymás pop-up-t, továbbá fűszeres-fokhagymás sima süllyedőt, végezetül egy skopex-eper kétszínű süllyedő golyókat 16 és 20 mm-es kivitelben. Bíztunk az aromában és magunkban is. A Wonder Baits aromák adagolásáról itt tudtok olvasni.

A tóra különböző magánéleti és dolgok végett csak délelőtt 10 órára értünk ki. Olyan helyet választottunk, ahol nem ültek a mellettünk lévő beállókban és zavartalanul tesztelhetünk. A 30 as stég erre a célra a legjobb választásnak adódott, és nem volt elhanyagolható szempont az árnyékot adó diófa sem, amely szinte egész nap árnyékot tudott biztosítani.

pród 30-as stég

A horgászatot etetéssel kezdtük. A magmixet spomb-bal juttattuk a 70 méterre választott etetési helyre. Mivel szembe szelünk volt, ami néha felerősödött, ezért ez a 70 méter kényelmesen etethető, csövezhető és horgászható volt. A magmix bejuttatása után a botok kerültek elhelyezésre elsőként epres oldódó bojlival csalizva, majd ezután némi fűszeres-fokhagymás, és epres-skopexes bojli került becsövezésre.

dobocso

A csövezés felénél tarthattam, mikor az egyik botomon határozott kapás jelentkezett. Bevágás után érezhető volt, hogy nem a nagyobbakból teszi tiszteletét nálam a halacska. Mérlegelés után mindössze 3 kilónyi volt a súlya, de nagy örömöt okozott, hisz nagyon gyorsan elkezdett működni az etetés és a csali bojli is.

3 kg ponty

Az előbbi megjegyzésemet azért bátorkodtam leírni, mert ezek után 20 percenként robbantak el a botok, hatalmas füstölős kapásokkal. Nem győztünk fárasztani Pali barátommal, nagyon felgyorsultak az események. Voltak olyan 10 percek ahol mind a négy bot halat adott. Sajnos a 2,5-3 kg közötti példányok húzták az oldódó bojlit. Kapás és hal az volt bőven, de szelektálni kellett, mert nem ilyen példányok miatt jöttünk. Próbáltunk hosszabb hajszál előkét, dupla bojlit, nagyobb átmérőt, de mindig a kisebb egyed húzta el a csalit. Váltottunk az ízek között is, de a nagyok nem akartak jönni. Viszont mind a fokhagyma, mind a skopex íz is nagyon jól működött. Kontroll képpen gyári bojlikat kezdtem csalizni 2 botomon, kiváncsi voltam, hogy ilyen éhesek lennének a halak, vagy a mi bojliaink sikerültek ilyen jól. A kapások száma lényegesen lecsökkent, így 2 órányi próbálgatás után vissza helyeztem az általunk készített aromásított bojlikat. Persze pali ezalatt a 2 óra alatt is húzta a kisebb példányokat.

tuti bojli

A tuti bojlik egyike

14:30 perckor mikor is már jó pár kisebb egyeden voltunk túl, megtört a jég. Pali botja óriásit robbant, és akasztás után érezhető volt a 2,75 librás pálcán, hogy nem a kisebbekből tette tiszteletét nálunk a halacska. A fárasztás sokkal időigényesebben és körültekintően zajlott. Pali többször ismételte magát: Barátom ez 10 közeli lesz mert a pálca nem okoz erővesztést a halnak. Megszákolás után kereken 8 kilogrammot mértünk. Gyönyörű tükrös tette tiszteletét nálunk, horgot még sose látott a szája.

8 kg-4

8 kg ponty1

A visszaengedésről ITT láthattok videót.

Én is szerettem volna nagyot fogni, de nálam csak a kisebbek okoztak örömöket. Palinak is a kisebbek jutottak ezután. Egészen 2 órát kellett várni az újabb nagy példányra. Pali spodbotján óvatos kapás jelentkezett. Tipikus nagyhalas kapás. Akasztás után érezhető volt a hal lassú de határozott  mozgása. a 4,75 librás bot sem olyan ütemben őrölte a hal erejét, mint azt, mi vártuk. 10-15 perces fárasztás után engedte csak megszákolni magát. Súlya 11,20 kg-ot mutatott a mérlegen.

11,2 kg-1

11,2 kg-2

11,2 kg-4

Resize of 11,2 kg-3

A fárasztás és visszaengedés folyamat ITT tekinthető meg.

Ezután újra a 3 kilogrammos példányok kerültek főszerepbe este 8 ig. Ugyanis eddig szól a jegyünk, pakolni kellett. Örömmel álltam fel a Pródi bojlistó 30-as stégéről, és még nagyobb örömmel könyveltem el magamban a Wonder Baits aromák fogósságát. Az eredmény magáért beszélt, hisz a 75 kilónyi 2,5-3 kg-os példányok mellett sikerült két nagyobbat is ideiglenesen a matracra fektetni. Kíváncsi leszek majd egy 48 órás horgászat alatt milyen élményekben lehet részünk.

Köszönjük nektek Pródi bojlistó és Wonder Baits  ezt a felejthetetlen napot.

ABF Team


Hozzászólások

Wonder Baits aromával a Pródi bojlistavon — 3 hozzászólás

 1. Sziasztok!
  Grat az eredményes pecához!
  Én is horgásztam itt és fogtam is szépszámmal (az apróbbakból), de csak egy db nagyobbat fogtam (12,50kg).
  Egy dologra sajnos nem tudtam (még) rájönni, hogy miképp tudok szelektálni méretben!
  A dupla 20 is csak 5-ost adott!
  De nagyon jó a víz! Tényleg!
  Ha hamarabb rá tudtok jönni mi szelektál szóljatok! :) És viszont!

  • Következő túránkra mindenképp ki fogunk dolgozni egy egy komolyabb etetési taktikát a kisebb példányok elkerülésére. Én személy szerint úgy vélekedek, hogy külön etetést kell kialakítani oldalvizen aprómagból,kukoricából. A meghorgászott területre pedig nagy energiatartalmú,nagyméretű bojlit,peletett. Illetve még az ízvilágot fogjuk kitalálni valamelyik Wonder Baits aromából. Olvashattad, hogy ezen a túrán a Spring Strawberry(eper)aroma volt a nyerő. Legközelebb valami nagyon büdöset is akarunk alkalmazni talán a Damn Liver(máj) vagy a Lighting Octopus(polip).Véleményem szerint ezzel tudunk majd szelektálni. Node hát majd a teszt megmutatja hogy a halak is így gondolják-e ahogy mi :):)
   Az ereményről természetesen beszámolunk

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>