XII. Ohat Nemzetközi Bojlis Kupa

v1

szektorkiosztás

 

Május 31-én pontban déli 12-kor elstartolt a mezőny, kezdetés vette a Ohat Nemzetközi Bojlis kupa immár 12. alkalommal.

Szép számmal eljött eme megmérettetésre a hazai versenysport színe java, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát.

A versenyzők felkészültségét és a tó egyedien bőséges hal álományát mi sem bizonyítja jobban minthogy a csapatok összfogása a start után 24 órával már jóval tonna fölötti. Egészen pontosan 1384kg és 175dkg. Mind a 12 csapatnál már volt mérlegelhető, 3kg feletti hal, szinte minden szektorban folyamatos a halfogás. Az első helyen a múlt évi győztes a Halzona Team csapata áll. Tetemes halmennyiséggel több mint 303kg-al nagyon jól elrajtoltak, köszönhető ez több éves bojlis versenytapasztalatuknak. Őket követi a Nord Crap és a Claudia Fer. csapata akik szintén rutinos ohati pecások. Az előkelő 4. helyen az SBS Tizo Carp Team csapata akik szintén nyertek már versenyt ezen a vízen. Egyszóval bődületes rajttal indították a csapatok a versenyt….nemhiába… eljöttek, elkezdték a 100 órás pecát és az első perctől kezdve tudták mit kell csinálni. Nagyon szétszakadva nincs a mezőny kivéve talán csak az első helyezett húzott el jobban a többiektől de itt még semmi sem dőlt el hiszen alig negyedtávnál vagyunk. Még mindenki esélyes a dobogóra. Izgatottan várjuk az újabb fejleményeket….

2015.06.01 13:00 részeredmény

V1

A Halzona Team csapata az 5-ös szektorban megállás nélkül húzza a halat. Ők a start óta az élen vannak. Mögöttük több helyet is előreugorva följött az SBS SziKo Team, taktikájuk beigazolódni látszik. nemhiába a többéves horgásztapasztalat, a számos rangos kupa, versenyeredmény. Lesznek még itt meglepetések. A mezőny elején és közepén cserélődtek a csapatok. Voltak akik sok halat húztak és visszacsúsztak, és voltak akik még többet és följöttek. Semmi sincs még eldőlve. Amurokból mindösszesen 13db-ot zsákmányolt a teljes mezőny. Ez nem mondható soknak az állományhoz képest. Az időjárás kedvez a halfogásnak. Frontmentes meleg idő, északi, észak.keleti szél borzolja a vizet. Tapasztalt pontyhorgászok ilyenkor extra nagy fogási esélyt jósolnak. Ezt minden részvevő tudja és bizakodva várja a holnapot.

2015.06.01 20:00 részeredmény

2. mérlegelés

 

Új nap, új remények…és sok sok hatalmas ponty. A fiúk a bányában dolgoznak, bányásznak. Bányásszák a halat a halbányából. A csapatok megállás nélkül folyamatosan húzzák a halakat olyannyira, hogy utolsó bejelentkezésünk után 24 órával már megduplázták a teljes kifogott halmennyiséget, így már 5 tonna fölött tartanak. Beindultak az amurok. A tó híres amur hordái megéheztek, portyára indultak és hatalmas lakomába kezdett a horgászok nagy örömére. Szinte minden csapatnál tiszteletüket tették.  Őrületes iramot produkálnak a halak is és a versenyzők is. A Kanalas Carp Team a 6. helyről a 10-re csúszott vissza. Helyére a C.C.Moore-os fiúk horgászták fel magukat. Az élen még mindig a Halzóna áll, stabilan az első mérlegelés óta immár túllépve a tonna fölötti haltömeget. Ezt 128db értékelhető halból hozták össze. Ha ezt visszaosztjuk az eltelt idővel gyors fejszámolással megkapjuk, hogy óránként 2db értéklehető, 3kg fölötti halat húztak. Hát biztos vagyok benne ezek a fiúk egy szemhunyásnyit nem aludtak. A dobogós helyekért még mindig ádáz harc folyik, senki nincs elkeseredve, mindenki küzd, etet, csalizik, újradob fáradhatatlanul. Érzik az esélyt a följebb jutásban, hisz ezek a különbségek akár egy éjszaka alatt is ledolgozhatók. Ezzel mindegyik csapat tisztában van. Úgy érzem ez egy igazán izgalmas verseny. Na de kíváncsian várjuk mit hoz a következő nap….

2015.06.02 20:00 részeredmény

3mérlegelés

 

2015.06.04-én a verseny lefújásra került. A nevezett csapatok igazán kitettek magukért. Mindenki becsülettel végighorgászta a verseny időt, és mindvégig versenyben próbált maradni. A Halzona Team végig vezetve a versenyt végül több mint 100 kg fölénnyel megnyerte a versenyt. Mögötte kitartóan küzdött a Nord Crap csapata, de sajnos most ez is kevés volt. Talán ha kicsit hosszabb a verseny… A harmadik helyet a SBS Szi-Ko Team csapata foglalhatta el. Ez a három csapat mindegyike 1 tonna feletti eredménnyel zárt. Szép volt fiúk.

2015.06.04 12:00 Végeredmény:

ohat12_finish

Az összegzés 8862,565 kiló grammnyi, majdnem 9 tonna halmenyiséget mutatott. Több is lehetett volna de sajnos az ívás 2015.06.03 -án reggel megkezdődött a tavon. A legnagyobb hal a versenyen 17,625 kiló grammot ért el. A verseny átlagsúlya 9,2 kiló grammot mutatott. A legkisebb hal amit mérlegeltek a versenybírók 3,3 kiló gramm volt.

Minden csapatnak gratulálunk a szép teljesítményért.

A hozzászólások le vannak tiltva.