XI. OHAT NEMZETKÖZI BOJLIS KUPA

2014.05.18-án Vasárnap elkezdődött a már szokássá vált OHAT NEMZETKÖZI BOJLIS KUPA immár 11. alkalommal. A nem mindennapi maratoni küzdelemben a csapatok 144-órán át harcolnak egymással, az elemekkel a halakkal. Országunk több szegletéből illetve Romániából zarándokoltak el ismert és kevésbé ismert nagypontyhorgászok az Észak-Alföld nagyhalas vizeinek mekkájába OHAT III-as tavára. Weboldalunkon folyamatosan nyomon követjük az eseményeket, hírt adunk fogásokról,részeredményekről. Folyamatosan frissülő képgalériával betekintést nyújtunk a verseny hangulatába.

A szektorhelyek

szektortabla

Íme a 2014.05.18 esti részeredmény. Látható hogy volt olyan szektor ahol gyakorlatilag a bedobás pillanatában már könyvelhető halakat tudtak húzni a versenyzők. A TATI Carp Team nagyon jó starttal elhúzott kicsit a többiektől, de a második helyezet C.C.Moore csapata szorosan a nyomában alig egy halnyi súllyal lemaradva. Várjuk a további izgalmas folytatást!

eredmeny0518

Alább a 2014.05.19 délután 14 órai részeredmény. A C.C.Moore csapata átvette a vezetést. Ügyes, összeszokott páros, több versenyen is bizonyították már létjogosultságukat eme versenysportban. A Fábián Team lassan de biztosan gyűjtögeti a halakat minden mérlegelhető halfajból van már nekik szép számmal így a 6. helyről a 4-re araszoltak föl, és messze még a vége. A Total Bait’s-es fiúk ugyan 2db halat gyűjtöttek az utolsó mérlegelés óta, de helyezésük nem változott. Lassan elérkezik az idő néhány csapatnál amikor taktikai megbeszélést tartanak”Hogyan tovább?!!”, illetve néhány nagyágyú is izzítja még a puskaport…De ha az az ágyú eldördül…még bizony akármi is lehet. Feszülten várjuk a folytatást.

eredmeny0519

Alább a 2014.05.20. délután 14:00 órai újabb részeredmény látható. A CC Moore csapata bebiztosította első helyét egyelőre. A második helyre a Nord Crap verekedte fel magát a Tati Dovit Carp Team csapatát megelőzve. Mindössze csak 1 halnyi súly van az első három helyezett között. Tőlük nem sokkal lemaradva a puskaporokat begyújtva a Halzóna Team és  a Carp Fight előkellő helyre verekedték fel magukat. A Halzóna Team valószínűleg megtalálta az amurok kedvenc csemegéjét, hisz 11 db amurukkal kiemelkednek a többiek közül. A legnagyobb halat eddig a Nord Crap fogta, melynek súlya: 17600 gramm. Még semmi nincs eldőlve. Izgalmas órák várnak még a csapatokra. Holnapra talán eljön az a bizonyos holtpont is, amit mindenkinek meg kell lépnie. Sok múlik most a fizikai fáradságon, és hogy a csapatok fejben mennyire maradnak frissek.

eredmeny0520

Az újabb 14:00 órás részeredményt láthatjuk lejjebb. Ahogy az előző részeredményből látható volt, a Halzóna Team ügyesen meglátta a lehetőséget, hogy amurból is bőven több akad a tóban. Ezzel a húzásukkal át is vették a vezetést a CC Moore csapata előtt, nem kis előnyre szert téve. A mezőny eleje teljesen szétszakadt. a harmadik helyen álló Carp Fight még nem érte el a 200 kilónyi halmennyiséget.De ami késik az nem múlik. Talán amiről beszéltünk, az a bizonyos holtpont érintette meg a csapatokat. Várjuk a folytatást kinek is marad több puskapor a végére. Csak nehogy benedvesedjen az a bizonyos puskapor…

eredmeny0521

Lejjebb az 2014.05.22. 14:00 eredményt láthatjuk. A Halzóna team elhúzott a CC Moore csapata előtt. Már több mint 100 kilónyi hallal vezetnek. A Nord Crap is 100 kilónyi fogással lemaradva a 2. helyezett mögött. Hatalmas különbségek alakultak ki a csapatok között,de ezen a tavon ez még behozható. A  4-5-6-7 helyeken nagy a helyezkedés, bármi megtörténhet. A versenynek bőven a második félidejében tartunk, de a lefújás még messze van. Embert próbáló sport ez, fáradnak a karok, fáradnak a lábak, és fárad az agy. Csak az amurok és pontyok hada fáradhatatlan.

eredmeny0522

Lassan a finishez érkezik a verseny. Az utolsó részeredmények egyikét tekinthetjük meg lejjebb. A Halzóna Team az amuroknak köszönhetően őrzi az első helyét továbbra is a CC Moore csapata előtt. A harmadik helyre a Kanalas Carp Team jött fel a Nord Crap csapatát megelőzve. A F&H Channel Team felzárkózott az ötödik helyre a puskaporokat begyújtva. A sereghajtó a Sza-sza Carp Team. Sajnos a legújabb horgászállás a tavon még nem adja a halakat. A csapatok összfogása a mai nappal átlépte az 5 tonnás mennyiséget.

eredmeny0523

2014.05.24 -én a verseny végét dudaszó jelezte. Mint azt ahogy sejteni lehetett a Halzóna Team csapatának olyan előnye volt, hogy azt már behozni nem tudták a csapatok. Óriási hajrával és ügyes taktikával a Nord Crap a második helyre kalifikálta magát. Ők is megtalálták az amurok csemegéjét a tavon. Talán nekik maradt a végére a legtöbb puskapor. A harmadik helyre a Kanalas Carp Team futott be a CC Moore csapatát megelőzve. A jól összeszokott páros talán elfáradt a 144 órás verseny végére, vagy csak a halak nem mozogtak a szektorukban úgy mint a verseny elején. Az ötödik helyen a F&H Channel Team csapata végzett. Az elején nekik sem ment úgy ahogy elgondolták, de a végére egész szép eredményt produkáltak. A legnagyobb halat a Nord Crap csapata fogta  a versenyen: 17600 gramm.  És akkor nézzük a többieket és a verseny összesítését:

vegeredmeny0524

 Azért a majdnem 7 tonnányi összfogás elárulja, a tó halbőségét, és a versenyzők ügyességét. Tisztelet és óriási gratuláció a versenyzőknek, hogy 144 órán keresztül bírták az iramot. Lehet készülni a következőre uraim 🙂

A hozzászólások le vannak tiltva.