Beszélgetés az Ózdi Pontykalózokkal

Ezen riportunkban egy olyan feltörekvő bojlis csapatot szeretnénk megszólaltatni akik kitartó munkával, és a bojizás iránti elkötelezett szenvedéllyel beírták magukat a versenyhorgászat favoritjai közzé.

ozdi horgaszok 1

ABF: Először is gratulálni szeretnék a Pecamánia Road Show augusztusi, harsányi versenyének első helyezéséhez. Fantasztikus teljesítményt nyújtottatok. Hagy faggassalak titeket. Biztos vagyok benne a kedves olvasókat nagyon érdekli a titkotok. Hogyan sikerült ebben az erős mezőnyben ezt a bravúros eredményt elérnetek? Kezdjük is az elején. Hogyan kezdtétek a horgászatot? Mióta horgásztok? Mióta horgásztok együtt?

Ózdi Pontykalózok: Először is, üdvözöljük a kedves olvasókat! Mindannyian gyerekkorunk óta horgászunk. Mint mindenki, végigjártuk a horgászat ranglétráját. 8 éve horgászunk együtt.

ABF: Hogyan, és mióta készültetek erre a versenyre konkrétan?

Ózdi Pontykalózok: Igazából, tavaly a Total Baits színeiben másodikak lettünk, azóta készültünk, hogy megnyerjük ezt a versenyt. Igyekeztünk minél többet horgászni az adott vízen, és persze más vizeken is, hogy így növeljük az erőnk a versenyekre. A Pontykalózok horgászboltja is rengeteg támogatást nyújtott ehhez, nagyban hozzájárulva a sikerünkhöz.

ABF: Volt-e olyan csapat akitől tartottatok?

Ózdi Pontykalózok: A Bitang Dovit Carp Team, a Nomádok és a Szilányi Tamás társaságában felálló Top Secret-Total Baits. Ők igazán kemény ellenfelek.

ABF: Volt-e olyan szektor amit szívesen választottatok volna? Amit nagyon halas pályának tartottatok? Illetve mennyire voltatok megelégedve az A5-ös szektorral?

Ózdi Pontykalózok: A halőrház melletti helyet és a stéget választottuk volna szívesen. Igazából a 2-3-at akartuk elkerülni, ezeken kívül bármelyiket szívesen fogadtuk volna. Az A5-ös szektorral teljes mértékben meg voltunk elégedve, hiszen egy hónappal ez előtt, onnan sikerült megnyernünk egy páros versenyt.

ABF: Úgy tudom 24 óra után az 5. helyen álltatok? Mit éreztetek ekkor? Mire számítottatok? Egyáltalán gondoltátok volna hogy az első helyen fogtok végezni?

Ózdi Pontykalózok: Elég idegesek voltunk akkor, de tudtuk, hogy még nincs veszve semmi. Számítottunk a jó eredményre, mert jól ment a hal, csak a rossz horog- és előkeválasztás miatt körülbelül 150 kilónyi halunk ment el. Ha ezeknek a fele meglett volna, meg lehetett volna a tonnás fogás. Amikor sikerült ezt megoldani, akkor összeszedtük magunkat és sikerült egyre feljebb kapaszkodni.

ABF: Volt e valami konkrét taktikátok? Egy metodika ami szerint horgásztatok, illetve minek tulajdonítjátok a sikereteket ?

Ózdi Pontykalózok: A taktikánk a periodikus etetésen alapult, tehát beosztottuk az etetőanyagot, és bizonyos időközönként szórtuk azt. Körülbelül 140 méterre dobtunk, 180 cm-es ostort használva, két lépésből dinamikusan megküldve.  A sikerünk kulcsa a saját magunk által összeállított method mixünk, és a saját készítésű csalijaink voltak, amiben a már a több mint egy évtizedes tapasztalatunk nyilvánult meg.

ABF: Én személy szerint kevésbé tartom döntőnek egy verseny során, de a kedves olvasókat biztos vagyok benne, hogy nagyon érdekli. Milyen végszerelékkel horgásztatok?Volt egy nyerő végszerelék illetve csali, csalikombináció, esetleg kiemelkedően jól működő íz?

Ózdi Pontykalózok: Elhagyós szereléket alkalmaztunk clips-es ólommal, de mi nem hagytuk azt el. A végszerelékünk 20 cm hosszú bevonatos előke volt, a nagy dobások miatti gubancolódás elkerülése érdekében. Viszonylag nagy horgokat használtunk, 4-es illetve 2-es méretben. A csalink monster crab-áfonya ízű volt, 16 mm-es, pop up-pal kikönnyítve és vékonyan bepasztázva. Igazán hatékony kombináció volt, ahogy az eredményből is látszik.

ABF: Mit éreztetek a verseny lefújása után? Mennyire fáradtatok el? Egyáltalán gondoltátok hogy az utolsó 20óra halai a 3. -ról az 1 helyre juttatták a csapatot?

Ózdi Pontykalózok: Gondoltuk, hogy jó helyen vagyunk, az első vagy második pozícióra gyanakodtunk, de mindenképpen megkönnyebbülés volt a verseny lefújása. Gabi és Ricsi eléggé elfáradtak, én még bírtam volna egy-két napot, de persze jól esett a pihenés.

ABF: Milyen terveitek vannak a jövőre nézve? Úgy tudom egy 2013-as őszi harsányi versenyre is beneveztetek, de már 2 csapattal.

Ózdi Pontykalózok: Szeretnénk minél több nagy halat fogni. Két csapattal neveztünk az őszi versenyre, szeretnénk az első és második helyen végezni. Nagy reményekkel állunk a verseny elé, mindenkinek pozitív a hozzáállása.

ABF: És végül nem hagyhatom ki a kérdést. Mennyire voltatok megelégedve ezzel a versennyel? Szervezéssel, lebonyolítással, hangulattal?

Ózdi Pontykalózok: Teljesen meg voltunk elégedve a versennyel. Kővári János munkája egészen hihetetlen volt. A hangulat is végig kiváló volt. Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a briliáns versenyen.

Nagyon szépen köszönöm az interview-t.

Úgy gondolom ezzel az eredményetekkel beírtátok magatok a bojlis versenyhorgászat favoritjai közzé. Akikre a többiek egymás közt csak annyit mondanak „Ezekre jó lesz odafigyelni!”

György Pál

Angler Brother’s Fishing Team

ozdi horgaszok 2 ozdi horgaszok 3 ozdi horgaszok 4 ozdi horgaszok 5ozdi horgaszok 6

A hozzászólások le vannak tiltva.